Nätmästarens utmaning: Vinna i spel öga mot öga

SPORTBLADET

Nu till helgen firar Unibet Open ett år som liveturnering. Med närmare fem miljoner kronor i prispengar och cirka 300 deltagare från hela Europa spelas turneringen den här gången på Casinot Hyatt Regency i Polen, något Aftonbladet rapporterat löpande om sedan turneringen startade på torsdagen. En av deltagarna är svenska mästaren i Online Poker Roger Joffs från Upplands Väsby.

Roger Joffs vann online-SM som arrangerades av Svenska Pokerförbundet i samarbete med Unibet.

Elektrikern som tidigare i höst vann Online-SM arrangerat av Svenska Pokerförbundet och Unibet* tror att det kommer bli en tuff utmaning att försöka kamma hem segern.

– Jag har provat lite olika knep och taktiker på nätet. Live är någonting helt annat. Men jag kommer att spela efter huvud och mage i stället för bok, säger Roger Joffs.

Svensk vinst tippas

Enligt oddsen är vinnaren tippad att komma från Sverige – fastän ingen svensk vunnit en Unibet Open-turnering än så länge. Det är sammanlagt 48 svenskar – 18 startade på torsdagen, 30 spelare är med med vid borden dag 1 B som är fredag.

Sverige är tätt följt av Polen och Finland som favoriter att ha den vinnande spelaren.

Udda spel

När det gäller vilken hand som kommer ta hem segern är oddset för ett par 2.75 gånger pengarna medan högoddsaren, en Royal Straight Flush, ger 1000 gånger pengarna.

”Allt är spelbart”

På frågan om Roger Joffs chans till vinst med oddset 40 gånger pengarna svarar han, som många andra pokerspelare, med stort självförtroende:

– Allt är spelbart, jag kanske sätter en slant på mig själv och vinner.

Men du har i princip inte spelat live förut?

– Nej, det är väldigt lite i alla fall.

Duvning i konsten att spela live

Kanske kan det gå bra ändå – Sveriges ”Mr Poker”, Dan Glimne, höll på fredagseftermiddagen ett föredrag för de spelare som vunnit sig till en plats i Unibet Open i Warszawa. De har tagit sig till turneringen via nätspel och flera behövde en duvning i de väsentliga skillnaderna mellan att spela hemma vid datorn och vid ett pokerbord – öga mot öga med motståndarna.

* Fotnot. Det arrangeras två SM både live och online. De SM som är sanktionerade av Svenska Pokerförbundet genomförs i samarbete med utlandsbaserade spelbolag medan Svenska Spel genomför egna SM-turneringar. De som läst om poker denna vecka vet dock att Svenska Spel inte klarade av att slutföra sitt online-SM. Det online-SM som Roger Joffs vann genomfördes av Svenska Pokerförbundet i samarbete med Unibet.