Rekorddyrt SM

”Högsta inköpet”

SPORTBLADET

Stingbet har bestämt sig för att anordna ett highstakes-SM online.

Detta kommer att ske i en pokerturnering online med ett inköp på 5 000 euro.

– Detta är det högsta inköpet någonsin i svensk historia för enbart svenska spelare, säger Peter Auer, proffsspelare på pokersajten.

Foto: Stingbet
Peter Auer.

Turneringen kommer även ha en mycket långsam struktur med stor startstack för att premiera skicklighet och motverka tur momentet.

Finns många SM

Men frågan är hur många SM som egentligen behövs. Dels arrangerar Svenska Spel SM-turneringar live på sina casinon och online – även om det senare mästerskapet blev ett fiasko och inte kunde slutföras.

Vidare arrangeras SM live och online sanktionerat av Svenska Pokerförbundet. Det förstnämnda spelades i Tallinn i år i samarbete med ett 30-tal pokerbolag. Det senare, online-SM, genomfördes i samarbete med Unibet.

Ännu ett SM

Men Stingbet tror alltså på ännu ett SM online.

”Vi tror att Sverige vill ha starka pokerprofiler och genom ett så högt inköp ska vi kunna kora Sveriges pokerstjärna 2008, vi är övertygade om att det kommer vara ett av Sveriges toppnamn som kommer stå överst denna gång”, skriver företrädarna för pokersajten i ett pressmeddelande.

”Få fram den bästa pokerspelaren”

Stingbet motiverar sitt SM-arrangemang ”för att det har diskuterats på pokerforum och i proffsbloggar om hur man ska få fram den bästa pokerspelaren.”

Att den höga inköpssumman stänger ute många spelare ser de som positivt.

– Låga inköp har givit oss olika segrare varje år och spelet har mer handlat om tur än om skicklighet och många proffs väljer att inte spela på grund av strukturerna vilket har vattnat ur SM som koncept, säger Peter Auer på Stingbet.

– Vi vill med detta ta tillbaka poker-SM som ett bevis på att man verkligen är bäst i Sverige på poker.