"Vi vill väcka en debatt om SM"

SPORTBLADET

Stingbet gick sent på måndagskvällen ut med att de startar ett nytt SM.

Men allt var, mer eller mindre, en PR-kupp.

Foto: Skärmdump: Stingbet.com
På Stingbets sajt görs reklam för ”SM”.

Det gäller att kunna bluffa utan att bli synad när det handlar om poker. Och det klarade pokerbolaget Stingbet galant med ett pressmeddelande som nådde Aftonbladet Poker sent på måndagen. Där stod att bolaget ska anordna high stakes-SM.

Gott så.

”För att skapa debatt”

Men SM stod inte för Svenska Mästerskapen utan för Stingbetmästerskapen, meddelar man nu. Så här förklarar man sitt agerande:

”Denna tävling har utlysts för att skapa debatt kring våra svenska mästerskap och vem som kan kalla sig Sveriges bästa pokerspelare.

Varför hyllar vi Svenska Spels mästare minst lika mycket som vår mästare korad av SVEPOF trots att nästan alla är emot Svenska Spels orättmätiga utnämning? Varför erbjuds ett multinationellt företag som Unibet att arrangera Poker-SM ? Varför startar inte SVEPOF (Svenska Pokerförbundet, reds anm) upp sin egen site och anordnar mästerskapen där?

Innan vi på Stingbet bestämde oss för att anordna denna highstakes turnering så tittade vi på Svepofs stadgar och syfte, Svepof är till för att främja poker-Sverige och genom denna debatt så kan vi göra det tillsammans...”

Tävling den 28 december

Tävlingen den 28 december kommer att genomföras som vanlig turnering. Utan Svenska Mästerskapen-titel – men med titeln ”Stingbet Mästerskapen”.

Klicka på blålänken ovan till höger för att läsa om ”bluffen”.