Pokerns "J-Lo" åker berg-och-dalbana

Tjusar alla med sitt våghalsiga spel

SPORTBLADET

Största showaren i PokerStars EPT Prag? Förmodligen Johnny Lodden. ”Pokerns J-Lo” har stått för underhållningen i flera spännande potter.

Foto: Lina Olofsson/PokerStars
Johnny, Johnny, Johnny... En aggressiv och spännande spelstil gör Johnny Lodden från Norge till en av de mest spännande pokerspelarna att följa.

Johnny Lodden är pokerproffset som var fullständigt uträknad i början av året. När almanackan visade att det var januari 2008, visade Loddens pokerkonto noll. Han, en av världens allra mest fruktade onlinespelare, hade spelat bort hela sin bankrulle.

Men när vi gick mot ljusare tider rent allmänt så gällde det Johnny Lodden i synnerhet. Det gick bra för honom i EPT Grand Final Monte Carlo och någonstans där kom vändningen. Nu är han med i matchen igen, och inte bara som en sidokaraktär.

Blogginlägg

Så här berättar Lina Olofsson i en färsk torsdagsrapport om Johnny Lodden i

:

”Play it like a set (11 december 2008)

Minns ni Tony G:s berömda videoklipp mot Fuat Can? Minns ni hur Tony G går all-in med bara toppar (sjuor) mot Fuat som har KK och får syn. Tonys kommentar när han blir synad är "I played it like a set". När han sedan träffar tvåpar på river ställer han sig upp och ropar "I played it like a set. Everyone around the table thought I had a set. Even I thought I had a set".

Dessa fraser har blivit något av en jargong mellan många av pokerspelarna och de älskar att spela händer som ett set. Jag vet inte riktigt om det var det Johnny Lodden hade i åtanke när jag railade honom för en liten stund sedan men jag såg honom titta ner på ett ess men uppmärksammade även att han troligen inte hade tittat på det andra kortet.

Johnny reisar upp till 2,2k från tidig position med Joao Barbosa på stora mörken. Han får syn av just Joao och även Jose Luis Valero till vänster. De tre ser floppen J-2-2, Joao checkar, Johnny betar 4,8k och får syn av båda spelarna. Turn är en trea. Johnny funderar på att checka bakom Joao men istället bestämmer han sig för att kolla på kort nummer två och betar 8k med 6,5k bakom. Jose går nu all-in medan Joao passar blixt. Johnny blixtsynar och får se två kungar. Johnny vänder upp A2 för triss.

Herr J-Lo har nu runt 55k framför sig. Average är 43k.”

Och i ett tidigare inlägg i samma blogg står detta:

”Johnny, Johnny, Johnny...”

”En åktur med Johnny Lodden (9 december 2008)

Johnny, Johnny, Johnny. Det finns nog ingen spelare i denna lokal i dag som bjuder på mer underhållande poker än vad han gör. Dessvärre har inte alla potter gått hans väg men vilken show det varit.

Johnny började dagen på ett annat bord än det han sitter på nu. Då beklagade han sig över hur långsamma spelarna var och hans tålamod klarade inte riktigt med det så hans stack decimerades till ynka 1500. Så kom vändningen. Johnny bytte bord och lyckades dubbla två gånger i rad. Efter detta jobbade han upp stacken till komfortabla 23k. Men lyckan höll inte i sig länge. Han har sedan någon nivå tillbaka haft en nemesis vid bordet, portugisen på andra sidan. Johnny har visserligen vunnit några potter mot honom men även förlorat några som var ännu större.

Han åkte ner från 23k till 18k sedan ner till 13k för att sedan hosta upp sig igen till 20k när han försökte sig på ett move med mannen från Portugal. En kille i tidig position reisade till 800, portugisen slog om till 2500, Johnny slog om igen till 6k. Första reisaren anade ugglor i mossen och passade sin hand medan portugisen gick all-in för ungefär lika mycket som Johnny. Johnny funderade och funderade och muckade till slut sin hand. Killen till vänster frågade om han hade damer och Johnny svarade "nästan", med ett stort flin på läpparna.”

I skrivande stund, strax före klockan 20 torsdag kväll, är Johnny Lodden illa ute igen. Han har ont om marker men är i alla fall bland de spelare som ”kommer i pengarna”.