I kväll genomför Unibet sin PR-kupp

SPORTBLADET

Svenska Spel lyckades inte genomföra sitt online-SM. Sajten, eller pokerklienten på fackspråk, kraschade mitt under brinnande finalspel. I kväll gör, som Sportbladet Poker tidigare berättat, Unibet en PR-kupp och låter de sista spelarna göra upp om ära och pengar.

Foto: Jim Baas
Hans idé Micke Norinder är mannen bakom PR-kuppen, för det får det ändå kallas även om syftet är att visa god vilja mot pokerspelarna, mot Svenska Spel.

De 21 bästa spelarna i Svenska Spels online-SM fick aldrig möjlighet att under rättvisa villkor spela klart om SM-titeln online i det statliga spelbolagets regi. Men nu får de det – tack vare Unibet.

Pokerprofils idé

Det är Unibets pokerprofil Mikael Norinder som har tagit initiativet och nu kommer med en tidig julklapp till de spelare som inte tilläts spela klart hos Svenska Spel.

– Den svenska mästaren i onlinepoker är redan korad och heter Roger Joffs*. Vi kommer därför inte att dela ut någon SM-titel, men självklart ska en pokerturnering spelas klart. Allt annat är otänkbart och skadar sporten, säger Andreas Slätt, marknadschef på Unibet.

20 av de 21 spelare som är inbjudna att avsluta turneringen har tackat ja. Ingen har tackat nej, men det saknas alltså (i skrivande stund) en person.

– Vi hoppas såklart att även den sista personen också anmäler sig, säger Andreas Slätt.

”Ska givetvis spelas klart”

Så här säger initiativtagaren Micke Norinder om PR-kuppen till Sportbladet Poker:

– Det är för spelarnas skull vi gör det här.

Han fortsätter:

– En startad turnering ska givetvis spelas klart. Oavsett om den spelas hos oss på Unibet, Svenska Spel eller någon annan sajt.

– När nu Svenska Spel inte tar sitt ansvar utan helt sonika struntar i spelarna så fick jag min sponsor Unibet att göra det i stället. När jag så åt mina chefer att nu är det dags att leva upp till vårt ordspråk ” Av spelare, för spelare” så lade de till en prispott på 200.000 SEK på en minut.

Start klockan 20

Turneringen startar i kväll, söndag klockan 20 hos Unibet. Den går att följa genom att logga in på Unibets pokerklient och gå till bordet som heter ”Av spelare för spelare”. Prispotten är 200 000 kronor.

För tidigare artiklar om poker-SM i Svenska Spels regi, som avbröts, se länkarna i den vita boxen intill.

Fotnot. Det arrangeras dubbla SM i poker-Sverige. Dels i Svenska Pokerförbundets regi, där de valt Unibet till samarbetspartner detta år (då vann Roger Joffs SM i onlinepoker). Och dels ett av pokerförbundet icke sanktonerat SM i företaget Svenska Spels regi.