Ramzi Jelassi vann 1,3 miljoner i Prag

”Jag får väl ta notan...”

SPORTBLADET

Ramzi Jelassi misslyckades i PokerStars EPT Prag – men lämnade ändå Hiltonhotellet, där pokern spelats, en miljon kronor rikare. Han vann nämligen en sidoturnering på plats.

– Nu blir det några timmars sömn. Sedan ska vi ut och fira, sa han efter vinsten på 129 000 euro, vilket är drygt 1,3 miljoner svenska kronor.

Vinnare i Prag  Ramzi Jelassi och Jonas Molander drog in pengar på den största sidoturneringen i samband med PokerStars EPT Prag.

Allt eftersom spelare åker stora turneringar, som den i Prag med nästan 600 spelare den gångna veckan, startas sidoturneringar där spelarna kan köpa sig in och få ett slags ”andra chansen”.

Vann sidoturnering

Den chansen tog Ramzi Jelassi, pokerproffs från Upplands Väsby. Han, eller hans sponsor Redkings snarare, betalade anmälningsavgiften på 2 200 euro till den dyraste sidoturneringen som spelades färdigt natten mot söndag.

Och Ramzi Jelassi vann.

Ramzi spelade offensivt och hade bra flyt i sitt spel och med korten, läs mer i pokertermer om den handen i faktarutan nedan.

”Får väl ta notan”

Därmed kammade Ramzi hem förstapriset på 129 000 euro och la ytterligare en stor merit till sin meritlista.

– Självklart är det kul att få en seger, jag har haft ganska många bra placeringar men det var längesedan man fick lyfta en segerbuckla, sa han efter att segern var klar.

Detta var Ramzis största seger sedan han plockade hem ett sidoevent vid World Heads Up Championship i Barcelona 2005 och den 22-årige stockholmaren var väldigt glad efter sin vinst.

– Nu blir det några timmars sömn nu sen ska vi ut och fira lite ikväll, jag får väl ta notan gissar jag, säger Ramzi med ett brett leende på väg mot hissen upp till rummet.

Kompisen vann också en slant

Det är möjligt att Ramzi fick ta notan. Men kompisen Jonas Molander var förmodligen beredd att dela på den om det hade behövts.

Även Molander, också han sponsrad av Redkings, fick med sig pengar från den stora sidoturneringen i Prag. ”Molle” slutade på fjärde plats och vann därmed 29 000 euro; 304 000 svenska kronor räknat på dagskursen 10,49.

FAKTA

Ramzis nyckelhand – och upplösningen

Ramzi Jelassis nyckelhand kom när det var 5 spelare kvar och Ramzi gick all in med 55, den dåvarande chipleadern synade i Big Blind med KK.

Floppen kom A72, alla i spader, turn spader K gav Ramzi färg men hans motståndare får set och har chans att vinna på alla parningar, river var dock blank och därmed tog Ramzi över chipleadern.

Ramzi spelade sedan stabilt och hamnade Heads Up mot en norsk spelare. Den avgörande handen mellan dem två kom när Ramzi slår om preflop med AT, norrmannen synade och flop var 972. Ramzi betade, norrmannen gick all in men Ramzi bestämde sig för syn efter en stunds betänketid. En utmärkt syn visade det sig då norrmannen bluffar med J3 utan färgdrag, och Ramzis AT stod sig hela vägen!