Målet: Slå nytt VÄRLDSREKORD

35 000 spelare i en pokerturnering

Foto: AP. Montage
Världsrekordförsök  Peter Eastgate vann WSOP-finalen i november. Nu ska hans sponsor PokerStars sätta nytt världrekord i antal deltagare i en turnering.
SPORTBLADET

Den 28 december är det tänkt att världens största pokerturnering på nätet ska spelas. Arrangören siktar på 35 000 spelare. I dagsläget är cirka femtusen anmälda.

– Vi tror att vi kan slå det, säger Johan Bondesson.

Han är Sverigechef för PokerStars, som ligger bakom arrangemanget.

Garanterat 500 000 dollar i potten

Men det låga inköpet i turneringen, under hundra kronor, gör att de får svårt att gå plus. Man garanterar nämligen 500 000 dollar i prispotten.

Frågan går till Johan Bondesson...

Varför tycker ni att det är värt att satsa på detta när ni förlorar pengar på det?

– PokerStars har en tradition av att slå världsrekord i alla former av poker. I just den här turneringen ger vi alla våra spelare chansen att vara med och slå världsrekord och det är mycket uppskattat, så vi ser det inte som att vi förlorar något på det. Dessutom är det inte osannolikt att vi får ihop tillräckligt många spelare för att täcka garantin.

Hur många anmälda är det just nu?

– Cirka femtusen spelare. Det är svårt att säga hur många som kommer till start så här tidigt men med så många anmälda redan nu ser det lovande ut, vi kan nå upp emot de 35 000 spelare som vi siktar på.

Redan efter cirka 20 000 spelare har man faktiskt satt nytt rekord. Och det rekordet hålls i dag av just PokerStars.

– Att klara av stora turneringsarrangemang har varit vårt adelsmärke länge, säger Johan Bondesson.

Kan bli högt övervärde

Om deltagarantalet stannar vid 20 000 kommer bolaget att få gå in med 150 000 dollar för att täcka garantin. Då uppstår ett riktigt högt övervärde för de spelare som faktiskt anmält sig till turneringen.