”Vrålförbannad”

Martin de Knijff upprörd efter sorti i turnering

SPORTBLADET

– Jag var vrålförbannad.

Det säger Martin de Knijff i nedan, om scenariot när han åkte ur Doyle Brunson Classic på Bellagio i Las Vegas – kasinot där han vann 21 miljoner kronor 2004.

Foto: Jens Magnusson, Marco Gustafsson. Montage
Martin de Knijff säkrade hem 21 miljoner med par i tior för fyra år sedan. Men efter den snöpliga händelsen (läs artikeln) på Bellagio i Las Vegas nu i veckan är han inte lika glad.

Martin de Knjiff tycker att det som hände när han åkte ut ur WPT turneringen Doyle Brunson Classic Championship är skandal. Martin var kvar bland de sista 18 spelarna när dagen började. Han hade dock minst marker av alla och han säger att hans delmål var att försöka komma bland de 15 första eftersom han då skulle få 15 000 dollar mer än om han kom på 18:e till 16:e plats.

Försökte överleva

De fyra första varven gick Martin allin och alla lade sig och på så vis lyckades han överleva två man som åkte ut på det andra bordet. Man balanserade borden och spelade vidare.

Martin berättar:

– Eftersom det nu var viktigt med placeringarna så gick jag över till det andra bordet för att följa skeendet varje gång jag hade lagt mig. Det var viktigt då det satt en kille med 140 000 marker och med mörkar 15 000 till 30 000 och antar 40 000 så var det ganska troligt att han skulle vara allin snart, speciellt eftersom han skulle ha stora mörken i nästa hand.

Detta hände

På det andra bordet fick han se följande hand utspela sig. Tom Pniak som har cirka 900 000 marker höjer upp till 90000 och Hoyt Corkins går allin med ungefär lika mycket som Tom har totalt. Tom funderar länge men synar till slut med 99. Hoyt har Q8.

Då bordet visar AK7-Q-X vinner Hoyt och Martin går tillbaka till sitt bord. Tom som inte vågat se floppen står vid Martins bord och får frågan om han eller Hoyt hade mest marker och svarar "Hoyt täcker mig."

I samma veva får Martin sina kort tittar in i AJ suited UTG. Och då turneringsledaren annonserar att Tom Pniak är ute på 16:e plats bestämmer sig Martin för att gå allin med sina närmare 350000 marker. Detta eftersom han nu är säker på att han som sämst kan komma på 15e plats och därmed få 15 000 dollar mer.

Till problemet...

Oturligt nog så hittar Clonie Gowen QQ och går allin med närmare miljonen och på stora mörken går Jack Wu allin med AQ, han har cirka 700000. Damerna håller och både Martin och Jack åker ut. Nu kommer problemet.

Martin är övertygad om att han och Jack får dela på 15:e och 14:e priset men då kommer tävlingsledaren och säger att de får dela med Tom Pniak eftersom händerna spelades samtidigt. Detta bestrider Martin å det kraftigaste och frågar turneringsledaren om han inte annonserade att Tom åkte på 16:e plats? Jo får han till svar, men att det inte spelar någon roll då Martins hand påbörjades innan Toms hand var avslutad. Man får titta på övervakningsbanden och då visar det sig att dealern på Martins bord påbörjat blandning av korten 12.59.09. I handen mellan Tom och Hoyt faller riverkortet 12.59.12! Därmed anser tävlingsledningen att det är samma hand och man delar prispengarna för 16:e, 15:e och 14:e platsen på tre.

”Det hade varit en no brainer”

Martin berättar vidare:

– Jag var glad över att jag hade lyckats med mitt delmål när jag åkte ut. Från en sista position hade jag kämpat och överlevt så att jag fick en bättre placering och mer prispengar. Men efter ett par sekunder blev jag arg för då insåg jag att om jag inte hade fått felaktig information så hade jag varit kvar i turneringen. Det är som att säga till någon "Kom och spela en turnering. Lägg första handen så får du 15 000 dollar mer." Jag kämpade koncentrerat i fem och en halv dag och med rätt information så hade jag inte åkt ut på den handen. Det hade varit en "no brainer" att lägga sig med allt annat än AA och KK i det läget. Dessutom, när handen mellan Tom och Hoyt påbörjades var klockan 12.55 och vi han spela klart tre händer och påbörjade vår fjärde hand innan deras hand var över och eftersom man inte kör hand för hand så är deras beslut helt felaktigt.

Han avslutar:

– Jag var vrålförbannad, det är skandal.

Hela intervjun ovan är hämtad från

.

ARTIKELN HANDLAR OM