Dags för ny säsong av High stakes TV-poker

Insatserna kommer att vara rekordhöga

1 av 2
Pokerns Robin Hood Barry Greenstein är en av spelarna i TV-sända High stakes poker. När han åker ur en turnering signerar han alltid sin bok ”Ace on the river” och skänker till den som slagit ut honom.
SPORTBLADET

Världens högsta TV-sända cashgame, High Stakes Poker, har nu börjat spelas i Las Vegas. Premiärdatumet för de populära TV-sändningarna är nu spikat.

Söndagen den första mars visas premiäravsnittet av nya säsongen på den amerikanska TV-kanalen GSN.

Onlinekidsen heta

Under den första inspelningsdagen stod den unga onlinegenerationen med bland annat Dario Minieri och Tom "durrrr" Dwan i spetsen mot ärrade rävar som Doyle Brunson, Eli Elezra och Phil Laak.

Detta år är minimuminköpet det högsta någonsin i programmets historia, 200 000 dollar som varje spelare lägger fram från sina egna fickor.

Populärt program

High Stakes Poker har under sina tidigare fyra säsonger blivit nästan varje hängivet pokerfans favoritprogram.

Nästa gång kamerorna rullar kommer bordet innehålla toppduon i WSOP, Peter Eastgate och Ivan Demidov, legendarerna Doyle Brunson och Barry Greenstein, och även hyperaggressive finske pokerstjärnan Ilari "Ziigmund" Sahamies.

Skänker bort pengar

Om Barry Greenstein kammar hem pengar, så går en ansenlig del av summan till välgörande ändamål. Det gör det alltid när han cashar in. En ansenlig del av pengarna går till barnhemsverksamhet.

– Förut gav jag bort allting från turneringsvinster och levde på det jag tjänade på cashgame. Men nu har turneringsbiten blivit så stor att jag inte kan fortsätta så, sa han i början av 2008 till Sportbladet Poker.

Minimedia/Pokermagazine