Stjärnskottet var nära knäckas av stor förlust

”Det var sjukt mycket pengar”

1 av 2
Berättar sin historia Bengt Sonnert talar om för läsarna hur han blev biten av poker.
SPORTBLADET

Inriktningen i hans liv förändrades på en golfbana. Bengt Sonnert, nytt stjärnskott på den svenska pokerhimlen, berättar hur hans drömmar om att tjäna pengar på poker föddes – och hur han fick en rejäl knäck när spelet gick emot honom.

Bengt Sonnert är en av de svenska pokerspelare vars namn brukar nämnas när man talar om Sveriges bästa spelare.

Vunnit miljoner

Bengt är förvisso ingen oäven turneringspelare och har till dags dato vunnit närmare en miljon dollar i turneringsvinster men det är i cashgame han har haft sina största framgångar.

”En av de hårda killarna”

Bengt föddes 1980 i Borlänge men när han var sju år gammal flyttade familjen till Linköping, där han fortfarande bor kvar. Eftersom den unge Bengt var sportintresserad och själv spelade fotboll så hade han lätt att för att få kompisar. Men så var det givetvis inte med alla.

Det fanns bland annat en kille som bodde bara hundra meter från Bengt, men som Bengt helst undvek.

– Det är lite roligt att Sargon Ruya som jag äger biljarden ihop med bodde så nära mig, men eftersom han är fyra år äldre och hade rykte om sig att vara en av de hårda killarna så gick man lite omvägar runt honom. Men i dag är han superlugn, säger Bengt om affärspartnern Sargon.

Pokern tog överhanden

Bengt slutade med sitt säljjobb för att börja studera industriell ekonomi på högskola och första året gick studierna bra. Men detta skulle ändras då Bengt fick nys om pokern. Han och två vänner hyrde en villa nära skolan. En av vännerna, Johan, brukade spela golf med en kille som hette Erik Sagström, sedermera känd som Erik123 inom pokern.

Under golfrundorna hade Erik berättat för Johan att han vunnit ett par hundratusen på poker, vilket fick Bengt och hans vän att börja fundera på om inte de också kunde vinna?

– Jag kommer ihåg att jag tänkte: ”Det är en smart kille det där, men man är ju själv smart så man borde också kunna vinna.”

Knäckt av stor förlust

Efter ett halvårs spelande hade Bengt spelat ihop närmare tvåhundratusen kronor, men på en dag förlorade han närmare en fjärdel av pengarna.

Han kände sig knäckt och bestämde sig för att sluta spela då han var rädd att förlora ännu mer.

– Jag hade spelat ett halvår, men på en dag så förlorade femtiotusen kronor, vilket var sjukt mycket pengar på den tiden. Det är fortfarande mycket pengar men har inte samma betydelse idag. Mot slutet av den dagen spelade jag heads-up fixed limit med mörkar 50–100 dollar mot Erik Sagström. I normala fall så spelade jag 2–4 så det här var väldigt högt för mig.

Texten ovan är ett utdrag ur en längre intervju i senaste numret av Pokermagazine, med utgivningsdag tisdag den 23 december.

Minimedia/Pokermagazine

ARTIKELN HANDLAR OM