Julklappar till poker-Sverige

SPORTBLADET

Lagom till julafton kommer några symboliska julklappar till poker-Sverige, levererade här på Sportbladet Poker av Svenska Pokerförbundets ordförande Peder Månsson.

Foto: Peter Jansson
Klappar till en och annan Jultomten på bilden får symbolisera Svenska Pokerförbundets lika symboliska julklappar till poker-Sverige.

Så här i juletider kommer tomten även från oss i Svenska Pokerförbundet. Många har på ett eller annat sätt förtjänat Flera klappar delas ut för att förhoppningsvis komma till nytta under 2009.

Pepparkakshjärtan

Pepparkakshjärtan har vi bakat och vill ge till Jan Nyrén och Peter Alling, ansvariga för spelutredningen för att bli snälla och i framtiden titta framåt på en modern spellagstiftning i stället för att titta på IP-blockeringslösningar och behålla livepoker som olagligt.

Miniräknare

En miniräknare vill vi ge Svenska Spel, så att dom i framtiden kan räkna rätt på utbetalningar till spelare vid avbrutna turneringar. God Jul Svenska Spel!

Skumpa

En flaska fin champagne vill vi bjuda elektrikern Roger Joffs, som vann Poker-SM, och sedan av bara farten tog sig in på finalbordet i Unibet Open Warszawa. Detta första gången han spelade livepoker. Starkt jobbat, god jul Roger!

Marker och kortlek

Ett komplett markerset med kortlek vill vi ge till alla ideella pokerklubbar runt om i landet, så att de i fortsättningen inte behöver ta avgift på sina turneringar och därmed vara lagliga i fortsättningen enligt spelutredningen. God Jul pokerklubbar!

SM-titel

En SM-titel vill vi ge till Christer Johansson, då han trots 20 års spelande på elitnivå ännu inte har någon. En SM-titel finns dock i familjen hos hans hustru Birgitta, som i stor stil vann Mörkpoker-SM, 2008. God Jul Christer!

Penna och papper

En penna och papper vill vi ge merparten av alla sveriges pokerbloggar, som ofta osjälviskt belyser de problem som faktiskt finns på marknaden. God Jul bloggare!

Bärbar dator

Ola Brandborn får en ny laptop. Vår svenska mästare från Tallinn 2008 har i flera år kämpat stenhårt för att legalisera livepoker samt föra pokersverige framåt. God Jul Ola!

Färre SM

Ett Poker-SM, med betoning på ETT, vill vi dela ut till alla Sveriges pokerspelare. Det måste snart bli ett slut på flera korade mästare, och ni förtjänar en turnering istället för två, eller är det tre? God Jul, alla svenska pokerspelare!

En vinnare

En WSOP-vinnare i Main Event vill vi ge hela landet, för att få fart på pokerintresset igen!

Enkla lagar

Pokerspelare i Sverige får även dela på en enkel, klar och rimlig skattelagstiftning. God Jul önskar regeringen.

Anteckningsblock

Ett anteckningsblock vill vi ge till vår finansminister Anders Borg, beställare av spelutredningen. Vill han inte minnas vad som lovades före valet, så kan det behövas. God Jul Anders!

Ros

En ros vill vi ge Betsson, för deras spelbutik i Stockholm. Där inga andra valt att utmana monopolet fullt ut, gick Betsson in och startade en spelbutik som helt följer EU:s lagar, trots Lotteriinspektionens protester. Lotteriinspektionen får på samma gång en säck ris. God Jul Betsson och Lotteriinspektionen!

Vin

En flaska fint årgångsvin vill vi ge Chris Björin, du blir bara bättre med åren. Kontinuerliga framgångar under flera årtionden och att överleva Internetgenerationen är värt en utmärkelse i sig. God Jul Chris!

Kopia

EU vill vi ge en kopia på dess egna lagar. Gör klart för oss i Sverige vad vi får och inte får, vi klarar inte av det själva… God Jul EU!

God Jul och ett gott nytt år önskar vi från Svenska Pokerförbundet!

Peder Månsson