”Spelar poker runt 40 timmar i veckan”

Hans Eskilsson berättar om sitt pokerspelande

Foto: Expekt
Eskilsson berättar Om hur länge han spelat poker, största tidiga ögonblicket i karriären med mera.
SPORTBLADET

Hans Eskilsson, som bloggar om poker på Aftonbladet.se, berättar om livet som pokerspelare.

– Jag har spelat hela livet mer eller mindre, säger han om pokern.

Hasse Eskilsson är ett ärrat gammalt fotbollsproffs. Fotbollskarriären startade i födelseortens IFK Östersund och gick sedan via IFK Norrköping till Hammarby. Eskilsson spelade sedan ute i stora världen i Sporting Lissabon och hann med att spela i AIK innan han återvände till Hammarby.

Spelat poker länge

Från fotbollen har han gått vidare till att bli pokerspelare på heltid. Men är han ingen nybörjare där heller utan har haft en poker-bankrulle sedan grundskolan.

Eskilsson är en enligt egen utsago en riktig tabellbitare som gillar taktik och analys. I början av 2000-talet fastnade Eskilsson för holdém på nätet och har sedan dess bland annat hunnit med att spöa Ken Lennaard i en heads-up match.

Hur länge har du spelat poker?

– Jag har spelat hela livet mer eller mindre men det är först de två senaste åren som jag spelat seriöst. Första året varvade jag pokern med mitt arbete som tränare men sedan ett år tillbaka försörjer jag mitt helt på mitt spelande. Jag spelar helst turneringar eftersom jag gillar det sociala men på vardagarna hinns det inte med eftersom jag har familjen så då blir det mycket på nätet.

Har du pokeransikte?

– Det tror jag att alla på en bra pokernivå har.

Är du bra på att läsa dina motståndare?

– Jag läser snarare deras spelmönster.

Vad har du för spelstil?

– Det bestämmer jag aldrig innan jag börjar spela. Jag anpassar mitt spel efter motståndet. Rent generellt kan man säga att jag spelar tight. Har jag bra kort så spelar jag aggressivt.

Vilket är ditt roligaste pokerminne?

– Det var första gången jag spelade en hyfsat stor turnering på nätet. Det var en speciell känsla. Det var ungefär som när man målar i ett derby.

Har du något annat fritidsintresse?

– Poker och fotboll. Jag är allmänt sportintresserad men även intresserad av mat, resor, aktier och självklart familjen.

Hur ser en ”vanlig” vecka ut i ditt liv?

– Jag spelar poker runt 40 timmar i veckan. Dessa timmar anpassar jag efter familjen. Sen är det mycket att göra med hus och barn. Det blir en hel del fotboll också. Jag brukar ta med den yngsta för att kolla på Hammarbys träningsmatcher.

Denna intervju (gjord innan Eskilsson flyttade ner till Spanien detta år) finns även på

 – här hittar du den intervjun, och du kan läsa

[extern länk].

FAKTA

Hans Eskilsson

Född: 23 januari 1966.

Bor: Valencia, Spanien.

Meriter: 10:a European Poker Tour Scandinavian Open, 2006, Köpenhamn, 95 551 Dkr. 48:a European Poker Tour Grand Final, 2006, Monte Carlo, €19 910.

Minimedia/Pokermagazine