Michael Tureniecs skalp värd 200 dollar i helgen

Foto: Neil Stoddart/PokerStars
Har ett pris på sitt huvud...  Michael Tureniec är värd för en turnering på nätet i helgen – och den som slår ut honom belönas.
SPORTBLADET

Han har knappt hunnit skriva på för Full Tilts pokerstall innan han ska vara värd för en storturnering – på lördag kan den som vill spela online mot svenska pokerstjärnan Michael Tureniec i Full Tilts pokerrum på nätet. Och den som slår ut honom belönas.

Michael Tureniec har valts ut som värd för den sjunde deltävlingen i Full Tilt Online Poker Series, FTOPS XI (en 100-dollarsturnering med möjlighet till återinköp).

En utnämning som 15 av Full Tilts cirka 150 proffs får. Det skvallrar en del om hur mycket sponsorn satsar på svensken.

25 deltävlingar

FTOPS har spelats sedan augusti 2006 och successivt vuxit från en tävling med åtta deltävlingar till de 25 deltävlingar som hålls när tävlingen nu spelas för elfte gången.

– Det ska bli kul och en stor ära att representera Full Tilt och deras FTOPS som turneringsvärd, säger Michael Tureniec.

Prispengar...

Bounty är ordet för en viss summa pengar som en spelare erhåller när han slår ut en annan spelare i vissa turneringar.

Finns det någon bounty på dig?

– Ja, det finns bounty på 200 dollar till den som slår ut något av Full Tilt-proffsen i tävlingen.

200 dollar motsvarar strax över 1 600 kronor räknat på dagskursen 8,09.

Tävlingen hålls lördag den 7 februari klockan 22 svensk tid. I fjol när motsvarande event spelades lockade tävlingen nästan 2000 deltagare och förstepristagaren fick 123 600 dollar.