Stjärnor samlas under ett tak när pokerbolag går samman

1 av 2
Sören Kongsgaard, en av spelarna i det nya stallet.
SPORTBLADET

En mängd stjärnor samlas under ett tak när Vegas Event AB går ihop med Poker Icons Ltd. Och nu siktar man på nya marknader.

– Ryssland och Sydamerika är aktuellt, säger Lars Kollind, VD för nya Poker Icons AB.

Lars Kollind startade pokeragentur i fjol under namnet Vegas Event. Spelare som ansågs ha potential hjälps till kontrakt med pokerbolag, så att de bland annat blir sponsrade med inköp till stora turneringar.

Så funkar det

Det fanns redan i USA men var nytt i Sverige och möttes med viss skepsis till en början. Men på sistone har till exempel Michael Tureniec fått kontrakt med Full Tilt, världens näst största pokerrum på nätet, den vägen.

Spelarna kan alltså spela för olika pokerbolag men har Poker Icons AB som agentur. Vegas Event har procent på sina spelares vinster i turneringar men gör mer än att agera agent. Helhetslösningar är idén som ska bära frukt.

Så presenteras idén

”Det gemensamma bolaget kommer att verka inom en mängd olika delar i pokerbranschen, och tanken är att man skall kunna hjälpa spelbolag och övriga som verkar inom branschen att få ut maximalt medievärde och exponering på det kapital man avsatt för att kunna hitta nya kunder och marknader, oavsett om man väljer att göra det i form av ett team proffsspelare som representerar bolaget ute på pokerscenen eller om man vill göra det genom att anordna egna livetävlingar, PR-events för sina nyckelkunder eller kanske en hel TV-produktion eller pokerkryssning”, skriver Lars Kollind i ett pressmeddelande.

Satsar i flera länder

Bolaget ska ha representanter inte bara i Sverige och Norge utan även Finland, Frankrike, Storbritannien, Holland och USA.

FAKTA

Kända spelare hos Poker Icons AB:

Annette Obrestad, Norge

James ”AndyMcLEOD” Obst, Australien.

Thierry Van den Berg, Holland.

Alex ”AJKHoosier1” Kamberis och Chris ”Moorman1” Moorman, båda USA.

Michael Tureniec och Stefan Mattsson, båda Sverige.

Arnaud Mattern, Frankrike.

Joao Barbosa, Portugal.

Sören Kongsgaard och Peter ”zupp” Jepsen, båda Danmark.