Pokerprofilens galna vadslagning på jobbet

Ska äta 24 Big Mac på lika många timmar

Foto: Veronica Karlson, Jim Baas. Montage
24 burgare på ett dygn  Det ska Murat Sahan äta för att inte förlora tusen kronor i ett annorlunda vad. Hamburgaren på bilden är en Big Mac, den sort som vadet gäller.
SPORTBLADET

Poker Magazines chefredaktör Murat Sahan har ingått ett galet vad.

– Jag ska äta 24 hamburgare på 24 timmar. Och det finns en speciell regel, säger han.

Regeln är enkel.

– Jag får bara äta en hamburgare per timme.

Det gäller alltså att vara uppe under mesta delen av ett dygn, en sovperiod får inte bli längre än att en hamburgare från McDonald's hinner klämmas ner.

Gillar att slå vad

Vadet har han ingått med kollegan Daniel Wallin på tidningen.

– Daniel å sin sida ska springa upp och ner för trapporna till vårt kontor. 20 gånger på två timmar, säger Murat Sahan.

Då ska man veta att det är åtta trappor upp till tidningens kontor vid Stureplan i Stockholm.

– Vi har bara slagit vad om en tusenlapp, på skoj, säger Murat Sahan.

Inte första vadet

Vadslagning är vardagsmat (...) i pokervärlden och det här får sägas vara ett som kan sorteras in under fliken ”udda vad”.

Men inte särskilt udda i pokerprofilen Murat Sahans värld. I en krönika för något år sedan berättar han om när han slog vad om att kunna äta dubbelt så mycket glass som sin motståndare. Opponenten fick äta så mycket han orkade, sedan skulle Murat dubbla det.

Det vadet gick förträffligt, tack vare ett litet knep. När det var Murats tur att äta efter ett par timmar var den tidigare fryshårda glassen rinnande mjuk – och betydligt enklare att få i sig.

FAKTA

Big Mac

Hamburgerkedjan McDonald's mest kända hamburgare. Består av nötkött, sallad, ost, gurka, lök, sås samt bröd med sesamfrön.

Priset på Big Mac i olika länder används av The Economist som ett inofficiellt mått på köpkraftsstyrka mellan olika valutor, kallad The Big Mac Index. Resultatet av indexet pekar mot att köpkraftsparitetsteorin inte fungerar bra i verkligheten.

Första burgaren som hette Big Mac gjordes av hamburgerkedjan Big Boys grundare 1936. McDonald's variant kmo 1967, skapad av Jim Delliggatti.

Källa: Wikipedia.

ARTIKELN HANDLAR OM