”Tony kan väl bara spela bluffstopp och plump”

Nicki Pedersen skrattar bort Tony Rickardssons utspel

1 av 2 | Foto: Mike Patrick
Försök, du... Nicki Pedersen skrattar bort Tony Rickardssons ambition att bli bäst av de två i Köpenhamns EPT.
SPORTBLADET

KÖPENHAMN. Ett av Tony Rickardsssons stora mål i EPT är att slå gamla speedwaykonkurrenten Nicki Pedersen. Men det kan han glömma, enligt den senare.

– Tony kan väl bara spela bluffstopp och plump, säger han med ett skratt.

De två gamla kompisarna gillar att gnabbas med varandra. Och Nicki Pedersen, regerande världsmästare i speedway, är inte sen att kontra på Tony Rickardssons utspel om att lyckas bättre i PokerStars EPT Copenhagen.

– Nu är det Texas holdém vi spelar och då vinner jag, säger Nicki och skrattar åt Tonys planer på att komma bättre än honom i EPT.

Det sker med glimten i ögat men handlar ändå om att vara bäst av de två.

– Vad jag har förstått, kan Tony bara spela barnspel, har Nicki sagt i en intervju med en dansk tidning.

Detta efter att han hört om Tony Rickardssons intresse för bluffstopp och plump, något Tony själv berättat om i en lokaltidning i Sverige.

Oddsen säger Nicki

NordicBet som har de båda speedwayikonerna i sitt stall håller i alla fall enligt oddsen danske ”hemmaspelaren” Nicki som knapp favorit före Tony Rickardsson. Spelbolaget har även några danska stjärnor med i EPT-turneringen.

– De svenska och danska spelarna spelar förstås alla för oss. Men det finns en liten skön rivalitet dem emellan om vilka som är bäst, säger Kenneth Engström, svensk marknadschef på Nordicbet.

Enligt Engström har Nicki Pedersen spelat mer poker än Tony, dessutom har han givetvis hemmaplan. Därför är oddsen lägre på Nicki.

Engström flikar in:

– Men i ett EPT kan allt hända.

Det tror inte Nicki Pedersen förrän han ser det...

ARTIKELN HANDLAR OM