Dilba sågar juryns val

SPORTBLADET

KÖPENHAMN. Magdalena In De Betou valdes till Skandinaviens bästa kvinnliga pokerspelare på måndagskvällen. Nu totalsågar Dilba Demirbag valet.

skriver hon att priset borde ha gått till norskan Annette Obrestad:

”Hon hade varit den värdiga vinnaren av priset enligt mig”.

Dilba, som också får räknas som en av Sveriges mer kända kvinnliga pokerspelare, förklarar sitt resonemang så här:

”Hon är inte bara inte en otroligt duktig kvinnlig pokerspelare, hon är bäst i världen (bättre än alla killar hon sänkte också), det har hon bevisat. Och då räcker det inte med att ha en vinst från någon fyllebåt...”.

Sänker prestationen

Med det sänker hon Magdalena In De Betous vinst i en av Pokerfinnkampens deltävlingar under 2008. En prestation som inte imponerar på Dilba:

”Det var dessutom en mycket liten turnering ... hon har dessutom inte lyckats ta sig i pengarna en gång trots att det skrutits vitt och brett...”.

Läs hela inlägget genom att klicka på blålänken högre upp i texten.

FAKTA

Så blir man prisvinnare

En pokertidning från respektive land (Sverige, Norge, Danmark och Finland) nominerar spelare till pris i respektive kategori.

Därefter röstar folket (svenska i Sverige etc) fram bästa spelarna på nätet i respektive land.

I sista steget blir det juryarbete igen – fyra representanter, en från varje tidning i de nämnda länderna, ingår i juryn som fattar beslutet.

PokerStars sätter upp reglerna för hur utnämningen ska gå till, alltså som ovan, men är alltså inte med i själva utnämningsprocessen.