Segerstedts späckade schema ger Patrick Ekwall fripass till Budapest

SPORTBLADET

Melodifestivalfinalisten Erik Segerstedt slog ut sportkrönikören Patrick Ekwall i en pokerduell – och vann en pokerresa till Budapest nu på onsdag. Men nu får Ekwall en friplats – ”Snygg-Erik” kan inte åka.

Foto: Peter Wixtröm. Montage
”Snygg-Erik” kan inte åka på pokerturnering i Budapest – då får Patrik Ekwall en friplats.

En biljett till den stora pokerturneringen Unibet Open i Budapest stod på spel där uppemot 300–400 deltagare gör upp om sammanlagt över fyra miljoner kronor i prispengar.

Tre kändisar

Tre kändiskval har hållits för att krydda startfältet med några affischnamn: Peter Swartling, Ralf Edström och Erik Segerstedt har via heads-up-vinster vunnit resa och inköp till turneringen.

Men trots vinsten tvingas nu Segerstedt att lämna återbud på grund av sitt späckade schema innan Melodifestivalen.

Både Patrik Ekwall och Erik Segerstedt har spelat poker tidigare så det var en hel del prestige inblandat i duellen. Efter matchen var Patrik Ekwall en god förlorare och gratulerade Erik, men passade också på att ge honom en liten känga.

”Bensinmacksbrillor”

– Jag tror att Erik har bra chanser i Budapest. Han var duktig och är en värdig vinnare men frågan är om han kommer att få användning för sina billiga bensinmacksbrillor, sa Patrik Ekwall och skrattade.

Erik Segerstedt fick mersmak efter att vunnit duellen och såg fram emot att få prova att spela en riktigt stor pokerturnering. Tyvärr sätter ett gig i Åre stop.

– Detta var jättekul och jag var verkligen sugen på att åka ner till Budapest. Jag har spelat en del poker tidigare men aldrig på den här nivå. Jag hoppades in i det sista att få möta proffsen. Men tyvärr gick det inte att kombinera Budapest och Åre, säger Erik Segerstedt.

Inga fler dubbelbokningar, tack...

I stället blir det alltså hans tuffe motståndare Patrick Ekwall som får åka.

– Detta vara överraskande, synd för Erik som var en god kombattant, men väldigt kul. Nu får jag kolla upp mitt schema så att jag inte dubbelbokar. Men det ska inte vara några problem, säger Patrick Ekwall.