Hon vill sluta fred i bloggarnas krig

”Jag är trött på det här”

SPORTBLADET

Pajkastningen är vild i pokervärldens bloggar. Nu har en av bloggarna fått nog.

– Jag är trött på det här nu. Det är vuxenmobbning, säger Lina Olofsson, som efterlyser fred i pokerforumen.

Nu får det vara nog Lina Olofsson vill inte vara inblandad i pajkastningen mellan bloggare i poker-Sverige. ”Det har gått för långt”, säger hon.

Det började oskyldigt med gliringar på en ganska hanterbar nivå, anser hon.

– Det första pokerbråket jag minns var kring 2005 när Ken Lennaard satt i TV-studion och hånade Karl Möller som han tyckte var en dålig pokerspelare. Men när han sa det var det med glimten i ögat, säger Lina Olofsson.

Har eskalerat

Den där glimten har hon inte sett av på länge.

– Det har blivit mycket värre och gått för långt. Det finns inga spärrar längre, säger Lina.

Hon säger att problemet dels handlar om anonyma påhoppare men också om offentliga bloggare som går hårt åt andra inom pokern.

– Att man gömmer sig skyddade bakom sina ”nicknames” (smeknamn) är en sak, det finns i hela världen. Men det är ännu värre när man går ut i sina offentliga bloggar och kastar skit.

Har givit sig in i leken

Hon är den första att erkänna:

– Jag har bidragit lika mycket till det här som andra. Men det är för mycket pajkastning, vi är vuxna människor och borde skärpa oss lite. Det är vuxenmobbning. Hade vi suttit på en arbetsplats i stället för på olika ställen inom pokern, så hade det varit krismöten och diskussioner. Vad är skillnaden, egentligen?

Lina Olofsson levererar själv svaret:

– Det är att vi sitter på olika arbetsplatser.

Tjuvsmällar

Problemet är inte bara raka attacker bloggare, som står exakt för vad de skriver. En del skriver också på ett sätt där initierade inte kan missta vem det handlar om, anser Lina, som poängterar att hon ofta träffats av sådana tjuvsmällar själv.

– Det är förnedrande. Jag har också mina ovänner i pokervärlden men tänker inte göra dem till allmänt åtlöje.

Tänker byta stil

Hon tänker föregå med gott exempel genom att sluta med krigandet i sin egen pokerblogg, som kan läsas på www.aftonbladet.se/poker. Och skulle det ändå vara aktuellt att klanka ner på någon så kommer det inte att ske i offentlighetens ljus.

– Ta diskussionerna till livevärlden och ta upp det med varann. Sluta kasta skit i era respektive bloggar, det är bara fjantigt.

Lina Olofsson skriver också om detta i sin pokerblogg här på aftonbladet.se. Klicka på blålänken i den vita rutan här intill, så kommer du direkt till bloggen.

ARTIKELN HANDLAR OM