Ralf Edström siktar på succé i pokerdebuten

Får 1,5 miljoner kronor
om han slutar som etta

Foto: Jim Baas. Montage
Vinnarskalle Ralf Edström är på plats i Budapest för att spela poker. I bakgrunden syns floden Donau inmonterad i bilden. ”Jag spelar självklart för att vinna”, säger Ralf till Sportbladet Poker som är på plats och bevakar Unibet Open.
SPORTBLADET

BUDAPEST. Fotbollslegenden Ralf Edström är tillbaka i Budapest där han var svensk fotbollshjälte 1973. Då blev det oavgjort. Nu tänker han vinna – i poker.

– Jag spelar självklart för att vinna, säger han.

Det var en tuff match på Nep-stadion – numera Ferenc Puskas-stadion – i VM-kvalet. Ralf Edström var dödstrött men med kämparanda nickade han in 3–3 på ett inspel från Ove Grahn. Målet var avgörande för att Sverige skulle klara att ta sig till VM i Västtyskland 1974.

Bara seger räknas

Nu är Ralf Edström på plats i Budapest igen – men då handlar det om poker, närmare bestämt Unibet Open. Och inställningen är tveklöst hög.

– Jag spelar självklart för att vinna. Jag ställer ju inte upp i något för att komma tvåa, säger han bestämt.

Men vägen till seger är lång.

Det är fullt startfält i turneringen, 360 spelare. Under de tre startdagarna – onsdag till fredag – spelar 120 personer varje dag. Ralf spelar på torsdagen. Av dem går maximalt en tredjedel, alltså 40, vidare till lördagen. Alltså är 120 – max – kvar på lördag och till slut ska alltså en person vara kvar som segrare.

”Behöver lära mig reglerna”

För Ralf Edström blir det tufft eftersom han visserligen spelat en hel del kort under sin fotbollskarriär men är färsk när det handlar om pokerformen Texas holdém. Han tog sig till Budapest via en kändisduell mot Glenn Hysén.

– Det är ju det som är mitt problem. Jag behöver lära mig reglerna bättre, säger Ralf Edström.

– Men jag spelar för att vinna.

Skulle han stå för en gigantisk skräll, och faktiskt vinna, så går han inte lottlös – förstapriset lär landa på 135 000 euro, vilket är strax över 1,5 miljoner svenska kronor räknat på dagskursen 11,35.

ARTIKELN HANDLAR OM