Hans Eskilsson skriver om sin tillvaro i Spanien

Kl 8.15: Klockan ringer...

1 av 8
Kl 9.10  Samling vid apelsinfälten för morgonpromenad.
SPORTBLADET

VALENCIA. Pokerproffset Hans Eskilsson lämnade tillvaron i Sverige och flyttade till Valencia i höstas. Här berättar han om hur en alldeles vanlig dag kan se ut.

8.15:

Klockan ringer och jag hoppar genast upp och gör 20 knäböj! ...NOT. Nej det är nu man får visa sina skills i hemmet. Frukost till barnen, matsäck, peppning för påklädning och tandborstning.

9.10:

Promenad genom apelsinfälten till skolan tillsammans med "Göteborgsfamiljen" och den norska familjen som bor grannar med oss.

9.25:

Fotbollskort, "fichas" på spanska spelare samlar många av barnen och mest intresserad är en gammal föredetting. Det byts friskt minuterna innan sirenen ringer in barnen halv tio.

10.00–11.00:

Dags att logga in på Expekt och försöka dra in någon krona! Jag kollar även lite aktier, nyheter och mailen. Hörlurarna satt på för jag precis hade ringt och grattat Micke Norinder på hans födelsedag! Pokerpasset på 57 minuter gick bra den här gången, 655 dollar plus!

11.15:

Mycket jobbig dag! Jag hade nämligen ett ärende att göra på posten. En snabbtitt på matmarknaden hann vi också med.

11.40–13.10:

Nu var det träning som stod på programmet. Löpning på bandet och sen lite styrketräning. Observera att bilden på löparbandet inte är fejkad, jag är så slut som bilden antyder!

13.10:

En av belöningarna efter ett pass är ett dopp i bubbelpoolen. Badmössan är obligatorisk i bassängerna som finns i anslutning till bubbelpoolen men jag trivdes så bra med den så att den fick sitta kvar!

13.35:

Den andra belöningen efter ett hårt pass är lunchen på den asiatiska favoritrestaurangen. Minst tre gånger i veckan släntrar vi in här och tar oss en blygsam portion med bland annat favoritspetten med räkor och bläckfisk.

14.20:

En sväng in till Valencia, underbar stad. Jag och Malin brukar ofta bara åka in någon timme och promenera, ta en fika och titta på folk.

17.00:

Hämtning av barnen på skolan. Alla föräldrar står utanför skolans murar och väntar in sina barn. Kvarterspolisen är alltid på plats och det är rätt så socialt trivsamt.

17.15:

Jag och Williot tar en match på uteplatsen. Williot har sin Valenciadräkt som han fick på sin 5-årsdag förra veckan. Wimmo avstår matchen och spelar Nintendo i stället.

18.15:

Hela familjen åker i väg till en liten lekplats där Williot fortsätter med att spela fotboll och Wimmo klättrar lite och käkar jordnötter.

19.30:

Middag och därefter bad för barnen.

21.30:

Godnattsaga för barnen.

22.00:

Surfar först lite på nätet och sen dags för lite mer spel på Expekt. Denna session började uruselt med att jag låg över 3 000 dollar back men jag lyckades hålla känslorna under kontroll och vände till ett miniplus på 94 dollar.

24.00:

Lite kvällsläsning innan kudden väntade! Denna dag bjöd inte på någon livefotboll men jag bifogar en bild från Mestalla från i vintras med mig och Williot.

Fotnot. Hans Eskilsson med familj bor bara i Valencia över denna vinter och vår, till sommaren flyttar de hem till Stockholmstrakten igen, till en nybyggd villa.