Venedig spelplats för WPT-turnering

Casinò di Venezia Här ska WPT-touren göra ett stopp i maj.
SPORTBLADET

Nu kommer World Poker Tour till Italien – för första gången. Spelplats blir Venedig i början av maj.

WPT fortsätter att lägga europeisk mark under sina fötter. Förra året arrangerade den USA-baserade pokertouren en turnering i Barcelona, Spanien. Och nu står alltså Venedig, Italien, på schemat – närmare bestämt Casinò di Venezia.

I samarbete med Bwin

Inköpet för att spela turneringen ligger på 4 000 + 400 euro – de 400 går till turneringsavgift, stora summan till prispotten. Det är en bit under de billigaste turneringarna på EPT-touren (European Poker Tour); EPT-turneringen som spelas i Dortmund för närvarande har till exempel ett inköp på 5 000 + 300 euro.

Alla EPT-turneringar har PokerStars som samarbetspartner medan WPT inte är lika hårt knutet till ett spelbolag. Turneringen i Venedig kommer att genomföras i samarbete med Bwin.

Bwin är gigantiskt i södra Europa och ses bland annat som reklam på fotbollslagen Real Madrids och Milans tröjor. I Sverige är Bwin fortfarande en av de mindre aktörerna, har bara funnits på marknaden i ett år. Spelbolaget kommer, via sina satellitturneringar, att skicka 100 spelare till WPT i Venedig.

Europa större än USA

Att WPT satsar på deltävlingar i Europa är inte oväntat – analyser visar att det finns fler onlinespelare i Europa än i USA och det är spelarna på nätet som bolagen livnär sig på.

Därför satsar man på liveturneringar

Liveturneringarna ger visserligen fina inkomster, även de, men spelarna som köper in sig spelar färre händer, omsätter mindre pengar, när de spelar live än om de spelar i en dator där allt går snabbare. Att spelbolag – trots de höga kostnaderna för arrangemangen – väljer att satsa på tourer beror på att dessa är bra skyltfönster för pokern i allmänhet och bolagen i synnerhet.

FAKTA

WPT i Venedig

Spelas 6 till 10 maj 2009.

Inköpsnivå: 4 000 + 400 dollar (de 400 är turneringsavgift, stora summan till prispotten).

ARTIKELN HANDLAR OM