”En actionfylld dag”

Tre svenskar har chans att nå EPT-finalbord

Foto: Lina Olofsson/PokerStars
Vidare till fredagen  Johan Storåkers, Johan Percivall, William Thorson.
SPORTBLADET

34 spelare är kvar i PokerStars EPT Dortmund. Tre av dem är svenskar: Johan Storåkers, Johan Percivall och William Thorson.

William Thorson är vidare i Dortmunds EPT-turnering – och kan får 10,2 miljoner skäl att le. Så stor är nämligen vinstsumman till ettan.

Åtta av dessa kommer att sätta sig ner vid lördagens finalbord, där vinnaren får tio miljoner. Läs mer om det genom att klicka på blålänken intill.

Storåkers bäste svensk

Johan Storåkers ligger bäst till av de tre svenskarna.

[extern länk] – det vill säga ställningen i antal marker per spelare – efter att man spelat klart natten mot fredag. I eftermiddag tas spelet upp igen.

Så här står det i

[extern länk] om torsdagens spel, där pokerbloggaren Lina Olofsson står för rapporteringen (detta är alltså inte samma blogg som hennes blogg här på aftonbladet.se):

Actionfylld dag

”Dag två är över och jag kan med glädje berätta att tre svenskar är vidare till dag tre. Johan Storåkers, Johan Percivall och William Thorson har alla kring medelstack och är med bland de 35 som startar imorgon.

Detta har varit en actionfylld och händelserik dag från början till slut. Det har liksom inte funnits en enda ointressant nivå av de nio vi klarat av. Stora händer, stora konfrontationer och brutala utslagningar är något som idag känts som vardagsmat men gör vårat bloggande så mycket mera intressant.

Det hela kickade i gång med William all-in i en två gånger average pott med AA mot AK. Pengarna åkte in före floppen och vid det här läget i turneringen kändes det som något jättestort. När detta hänt gång på gång på gång under flera timmars tid var vi inte lika chockade längre.”