Ett finalbord med all spänning att önska

SPORTBLADET

Finalbordet i PokerStars EPT Dortmund bjuder på i princip allt man kan önska sig. Det är rena drömupplägget.

Foto: Lina Olofsson/PokerStars
Sandra Naujoks Enda tjej vid finalbordet.

”Om jag hade fått välja hade jag nog valt de flesta av de som nu tagit sig till morgondagens finalbord. Jag menar det kan knappast blir så mycket bättre än så här”, står det i pokerstarsblog.nu där pokerbloggaren Lina Olofsson står för den svenska rapporteringen.

Svårt att säga emot.

EPT-finalen har två svenskar i en prestigefylld duell. William Thorson mot Johan Storåkers. PokerStars mot Full Tilt, dessutom, de två största pokerrummen på nätet. Det gör inte precis kampen mindre intressant. Svensk vinst i all ära – men för de båda sponsorerna är det viktigt att just deras spelare gör störst succé.

Det sitter en tjej med vid finalbordet, Sandra Naujoks. Det hör inte till vanligheterna även Victoria Coren gick hela vägen och vann EPT i London säsong 3 (nu är vi inne i säsong 5).

Mike McDonald har gjort en sjukt stor bragd bara genom att ta sig till finalbordet. Varför? För att han vann turneringen förra året. 667 spelare ställde upp i år och att gå så långt igen i ett spel där otur kan fälla dig, det är mirakulöst bra. Skulle han vinna, och försvara sin titel, då har han gjort något som ingen annan klarat av på den här nivån.

Rysare var ordet.

Du följer den här på aftonbladet.se, antingen i rapportbloggen eller via webb-TV, med start klockan 14 lördag.

Vilken pokerhelg!