”Helt fantastiskt”

Mångmiljonvinnaren utmattad
efter EPT-triumfen i Dortmund

SPORTBLADET

Hon har precis vunnit 10,2 miljoner kronor genom att vinna PokerStars EPT Dortmund. Men det krävde enorm fokus i timtal, dag efter dag, inte minst under ett åtta timmars slitigt finalpass.

– Jag här helt slut, säger Sandra Naujoks till Aftonbladet.

Foto: Lina Olofsson/PokerStars
Korten som gav 10,2 miljoner  Sandra Naujoks visar, som seden bjuder, upp den sista handen som säkrade vinsten i turneringen.

Nåja.

Nu har hon råd att åka vart hon vill på rekreationsresa. Förstapriset på 917 000 euro ger henne handlingsfrihet när det gäller det ekonomiska – även om hon redan har vunnit i poker tidigare och är sponsrad PokerStars-spelare, som en av deras ”shooting stars”.

”Helt fantastiskt”

Väl på plats på en playa kan hon i så fall fundera på vad hon ”ställt till med” – vunnit en deltävling, den andra kvinnan i European Poker Tours fem säsonger långa historia. Bara Victoria Coren har lyckats med det tidigare, för två säsonger sedan, och även hon vann i sitt hemland – England i hennes fall.

– Det känns helt fantastiskt att vinna EPT på hemmaplan, säger Sandra Naujoks till Aftonbladet.

Sandras taktik

Hon låg inte särskilt bra till i början av finaldagen, lördag, men hade is i magen och spelade upp sig genom att börja agera mer aggressivt efter en matpaus. När hon höjde potterna följde inte de andra efter och plötsligt var hon med i matchen ordentligt igen.

– Jag tog det lugnt i början när jag var en av shortstackarna och spelade mer aggressivt när vi var trehandat för det är det som är mitt spel och då jag känner mig säker.