Världsmästarens aggressiva pokerspel klipptes bort i TV

Ej nöjd med hur TV
framställer honom

Foto: Lina Olofsson/PokerStars
Peter Eastgate.
SPORTBLADET

Tom ”durrrr” Dwan framstår som aggressiv och handlingskraftig i nya omgången av TV-programmet High stakes poker. Samtidigt ser världsmästaren Peter Eastgate ut som motsatsen. Men...

– Jag spelade lika aggressivt som han, men han verkade mycket galnare på grund av TV-klippningen, säger världmästaren till [extern länk].

Eastgate framstår som svag i TV-programmet i nya säsongen av High stakes poker, som sänds via det amerikanska kabel-tv-nätverket Game Show Network (GSN).

Vågar inte höja

Bland annat sitter Eastgate med triss i sexor utan att till synes våga höja mot unga ”durrrr”, en av världens mest omtalade onlinespelare, för att inte säga den mest omtalade.

Vid den potten höjde ”durrrr” på ögonbrynen, förvånad över danske Eastgates försiktighet.

– Men jag var nöjd med hur jag spelade handen, säger Eastgate, som tog hem potten på $175,000, till PokerListings.

Kastar triss

Senare under programmet kastar Eastgate sin hand fastän han sitter med tre tvåor, då ”durrrr” hade höjt. Något som tolkas som att bättre spelaren vann mot bättre handen.

Eastgate, som vann poker-VM:s finalbord i november och fick motsvarande 70 miljoner svenska kronor för det, erkänner att han imponerades av ”durrrr”.

– Han är en av de bästa, kanske den bäste. Jag tycker dock inte att han var så aggressiv som det verkade på TV. Jag spelade lika aggressivt som han, men han verkade mycket galnare på grund av TV-klippningen, säger Eastgate.

ARTIKELN HANDLAR OM