Pokerfinnkampen nästa för Marcus

”En av de roligare turneringarna”

SPORTBLADET

En ståuppare finns i startfältet när årets upplaga av Pokerfinnkampen drar i gång.

– Jag började spela poker sommaren 2005, berättar Marcus Palm.

Marcus Palm, komiker – och pokerspelare.

Han ser fram emot att spela Pokerfinnkampen den 25 och 26 april.

Rolig turnering

– Det är av de roligare turneringarna, många ”stammisar” som kommer och det är en ganska blandad nivå på spelarna. Några proffs och glada semiamatörer möts vid borden.

Pokerfinnkampen spelades vid tre tillfällen, som slogs ihop resultatmässigt, under 2008.

Kom fyra

Han är en skämtare vid pokerbordet.

Men inte ett skämt.

– Som bäst kom jag fyra förra året då Magdalena in de Betou vann. Nästa gång på tredje eventet i december åkte jag ut först efter 40 minuter med två snabba händer som AA och QQ som losade mot JJ båda gångerna med J hög flop, säger Marcus med ett uppgivet skratt.

– Så jag har ju såklart revanchlust på att vinna nu i april.

”Lurig att läsa”

Han ställer upp i Pokerfinnkampen som sponsrad spelare.

– Denna gång ”stejkas” jag av Team Cardoza för första gången så det är klart att jag vill göra bra ifrån mig, så att jag kan göra dem nöjda och glada och se fram emot mer samarbete framöver.

Marcus Palm fortsätter:

– Jag har ju varit en jävel på att skaffa bra resultat online, så mitt mål är att få minst lika bra resultat på turneringar live.

Finns det fördelar med att vara komiker, vid pokerbordet?

– Ja, det är klart att jag kan vara lite lurig att läsa om jag ständigt har en glad ton och drar lite skämt ... hehe. Men annars tycker jag att jag haft mer nytta av min skådespelarbakgrund. Att signalera svaghet när man ärstark och kunna hålla masken vid en ”stone cold” bluff..

Vid sidan av pokern – är du aktuell med några humorsatsningar på TV?

– Jag medverkade nu senast i HJÄLP på TV4. Sedan ligger det en förfrågan hos SVT ang att göra en säsong 2 av DUBBAT som vi skapade förra året. För övrigt återfinns jag till exempel på Stockholms stora fina Ståuppklubb Systerobror Comedy. Nu på onsdag får vi besök av gamle veteranen Peter Wahlbeck. Mer info om mig finns på

[extern länk], tipsar han.