Så är läget inför Pokerfinnkampen

SPORTBLADET

Den 25 och 26 april vässar några av de hetaste svenska pokerspelarna klorna än en gång och slåss mot grannlandet öst, Finland, i Pokerfinnkampen.

Nu har det hänt en del i arbetet med arrangemanget.

Alla sponsorer är klara. De är nio till antalet: Bet24, Betfair, Betway, Cardozagames, Celebpoker, Expekt, Paf, Pokerihuone (”pokerrum” på finska, reds anm) och Potraiser.

I och med dessa samarbetspartners kommer också flera spelare bland Sverigeeliten att vara på plats vid spelstart. Bland annat är två tidigare svenska mästare med i startfältet; vinnaren i live-SM 2007 – Carl-Johan Geijer, som spelar för Potraiser – och fjolårsmästaren Ola Brandborn, som spelar för Betway.

Andra kända namn på deltagarlistan är Samir Shakhtoor, ståuppkomikern Marcus Palm och TV-personligheten Anders S Nilsson, som blivit känd för den breda allmänheten som programledare för Parlamentet i TV4.

Prispotten förväntas bli större än tidigare, tack vare det ökade intresset för nationskampen – detta enligt den enkla tumregeln att ju fler tävlande som betalar ett inköp, desto större blir prispotten.

Förra året fick Pokerfinnkampen sin första kvinnliga segrare, då Magdalena In De Betou krossade motståndet och försvarade den svenska hedern med bravur.

FAKTA

, Pokerfinnkampen

Pokerfinnkampen spelas för tredje året i rad. Det är både en individuell tävling och en lagtävling.

Totalrankingen består av positionsranking och terminatorranking, alltså en ranking baserad på hur många spelare man slår ut. För varje spelare som man slår ut från det andra landet tilldelas man 20 poäng, men om man däremot eliminerar en landsman så får man 10 minuspoäng.

Finland har vunnit den totala nationskampen de två första åren som den spelats, det vill säga 2007 och 2008.