PokerStars sponsrar SM

– men inte klart om största stjärnan kan ställa upp

SPORTBLADET

PokerStars sponsrar Poker-SM. Men det är inte klart om deras stora svenska stjärna kommer att vara med.

– Vet inte säkert ännu, säger William Thorson.

Foto: Lina Olofsson/PokerStars
Kommer – kommer inte? William Thorson vet inte än om det blir spel i SM för hans del.

PokerStars, världens största pokerrum på internet, är ny partner till Svenska Pokerförbundets SM, som arrangeras i Estland.

PokerStars har länge satsat på den nordiska och svenska marknaden och sponsrar spelare som Mats Sundin (ambassadör) och William Thorson (Team PokerStars Pro). De är alltså lagkamrater men hockeystjärnan ”Sudden” är främst ett affischnamn för varumärket medan Thorson – som också är det – tillhör världseliten inom poker. Ingen har till exempel nått fler finalbord i European Poker Tour (EPT) än Thorsons fyra gånger.

”Väldigt glada”

Nu blir man alltså dessutom en av de sajter som sponsrar SM i Tallinn den 18–23 maj.

– Vi är förstås väldigt glada att världens största aktör PokerStars väljer att vara partner till Poker-SM, säger Svenska Pokerförbundets ordförande Peder Månsson.

Däremot är det inte klart om bolagets stora svenska stjärna, William Thorson, kommer att dyka upp. Att PokerStars ska vara en av SM:s sponsorer har kommit upp relativt sent och det är inte säkert att det passar in i hans planering.

– Får ta och kolla om jag hinner, säger William Thorson, som väntas ge besked om några veckor.

Prispaket

PokerStars ser dock främst samarbetet som en möjlighet att använda SM-paket som priser i nätturneringar, till sina onlinespelare i Sverige.

– Vi ser det som en självklarhet att vara med och ge alla våra duktiga turneringsspelare chansen att bli svensk mästare, säger Johan Bondesson, PokerStars Sverigechef.

Main Event, alltså huvudturneringen, i Poker-SM spelas den 21 till 23 maj och har ett inköp på 1 300 euro.

ARTIKELN HANDLAR OM