Lever gott på poker – och helt galna vadslagningar

Har tjänat miljontals dollar på båda spelformerna

SPORTBLADET

Svenskättlingen Erick Lindgren har vunnit miljoner på sitt pokerspel. Men han vinner även miljoner på något helt annat – nämligen galna vad.

Foto: Pokerlistings
Erick Lindgren.

Svenskättade Erick "E-Dog" Lindgren blev utsedd till årets spelare under WSOP 2008, samma år då han vann sitt första bracelet, det vill säga ett armband som bevisar att man vunnit en VM-deltävling. Den segern gav honom 374 505 dollar – 2,9 miljoner SEK.

Galna vad

Men det finns en sak han älskar mer än poker, berättar han i en intervju med Pokerlistings: nämligen galna vadslagningar.

– Det kommer att vara mitt mål igen, att vinna mina sidovad. Resten kommer bara att gå av sig självt, säger Lindgren till Pokerlistings.se inför WSOP (World Series of Poker, eller poker-VM) 2009.

Vad på golfbanan

Lindgren är sedan tidigare känd för sin galna sidovad. Det mest omtalade var den 27 juni 2007 då han skulle spela fyra raka golfrundor i stekande sol på Bears Best, en av ökenstaden Las Vegas tuffaste golfbanor. Detta skulle göras mellan soluppgång och solnedgång. Han var dessutom tvungen att ta sig igenom alla rundor på under 100 slag.

”E-Dog” klarade det, även om han tappade 12 pounds i vikt, motsvarande 5,4 kilo.

Och han kunde på så vis räkna hem 350 000 dollar från andra pokerstjärnor, däribland Phil Ivey, som gått med på vadet. Räknat på kursen 7,72 motsvarar det i dag 2,7 miljoner svenska kronor.

Räkna med nya vad

Frågan är vilka vad vi får höra talas om den kommande pokersommaren i Las Vegas, när poker-VM drar i gång. Men en sak är säker; nya vad kommer att ingås på golfbanan. Något som kan komma att påverka hans prestation vid pokerborden under de långa deltävlingarna som spelas dag efter dag.

– Om jag förlorar alla mina pengar till Daniel (Negreanu, en annan världsstjärna, reds anm) på golfbanan, måste jag satsa mer på poker och det borde motivera mig, säger Lindgren.

FAKTA

Erick Lindgren

Svenskättling, född den 11 augusti 1976 i Kalifornien.

Har ”hamnat i pengarna” 19 gånger i World Series of Poker och vunnit ett WSOP-armband, det vann han i fjol. Ansågs fram till dess som den bäste spelare som aldrig vunnit ett så kallat bracelet.