Slutade som tidningsbud – blev miljonär på poker

Andrew Feldman har tjänat ihop 47 miljoner kronor

Foto: AP
Jobbade som tidningsbud  Nu är Andrew Feldman framgångsrik pokerstjärna. Tidningsbudet på bilden har ingen koppling till artikeln.
SPORTBLADET

Andrew Feldman, 21, slutade att jobba som tidningsbud för att bli professionell pokerspelare. Ett lyckat beslut. Nu har han vunnit mer än fyra miljoner pund. Räknat på dagskursen 11,84 motsvarar det 47,3 miljoner kronor.

– Det dröjde inte länge förrän jag tjänade mer på en dag än jag gjorde på fem års arbete som tidningsbud, säger han till The Sun.

Foto: Full Tilt Poker
Ung – och rik Andrew Feldman tjänar mer på en timme nu än vad han skulle ha gjort på fem år som tidningsbud. Å andra sidan är riskerna högre inom pokern – han kan förlora det han tjänat om det börjar gå emot...

Den engelska tabloiden berättar om killen som spelat ihop den gigantiska summan:

”He has already splashed out on a £ 90,000 Audi R8 supercar as well as a plush £ 500,000 pad”.

Fin bil och lyxig lya

Fritt översatt till svenska betyder det att han lagt pengar på en fräsig bil för en miljon kronor och en lyxig lya(”plush pad”) för närmare sex miljoner kronor.

Han tjänade 25 pund i veckan som tidningsbud och lever i en helt annan värld nu. Han började spela på låg nivå med insatser kring en pund. Och nu är han alltså framgångsrik storspelare med gigantiska inkomster.

Vill inte ”flasha”

– Men jag är en ganska inåtvänd person. Jag vill inte glänsa med mina pengar, säger Andrew Feldman, som också har fått ett kontrakt med Full Tilt Poker i och med framgångarna.

Full Tilt är världens näst största pokerrum på nätet, efter PokerStars.