Vinner på nätet – men ”förlorar” pengar live

”Jag tjänar mer online”

SPORTBLADET

 Han är mästare på att spela på poker online.

Och skulle helst inte spela en minut live.

– Jag förlorar pengar på det, säger Jonas Danielsson.

Foto: Lina Olofsson/POKERSTARS
Jonas Danielsson Känd som ”Nebuchad” då han spelar nätpoker.

I pokervärlden är Jonas Danielsson från Uppsala mer känd under namnet ”Nebuchad”, som han använder då han spelar nätpoker. Det är något han gör så bra att han fick pris som årets bästa onlinespelare då Scandinavian Poker Awards hölls i Köpenhamn i måndags.

Spelar hellre på nätet

Dagen efter galan började PokerStars Scandinavian Open på Casino Copenhagen. Jonas Danielsson ställde upp.

– Men jag skulle aldrig gjort det om det inte varit för att jag ändå var här och tog emot priset.

Förklaringen till varför han helst inte spelar livepoker har inget att göra med att han skulle vara dålig på det.

– Det handlar om att jag hinner tjäna mer pengar genom att vara hemma och spela vid datorn. Ta en turnering som den på Bahamas (PokerStars Carribbean Adventure, reds anm). Då gjorde William Thorson jättebra ifrån sig och slutade väl elva. Han hade slagit ut nästan 1 150 spelare, det är en jättebra prestation, och för det fick han någonstans över 700 000.

”Nebuchad” fortsätter:

– Under samma period tjänade jag drygt 1,4 miljoner genom att stanna hemma och spela vid datorn, genom att spela live missar jag alltså intäkter som jag annars skulle haft.

Med det sagt att han egentligen inte förlorar en enda krona. Han är en sponsrad stjärna som får spela turneringar utan att behöva betala inträdesavgift. Men ändå:

– Man kan säga att jag förlorar pengar som jag annars skulle tjänat. Jag hinner spela så många fler händer online och tjänar pengar på det. Visst finns det några riktigt stora och bra turneringar där man kan vinna mycket pengar på kort tid men de är få.

Utslagen ur EPT i Köpenhamn

När Aftonbladets utsände pratar med honom har han precis blivit utslagen ur liveturneringen i Köpenhamn under torsdagens spel.

– Jag hade otur vid varje stor pott och fick slita för att samla in pengar via småpotter.

Till slut höll det inte, Jonas Danielsson är inte en av de 40 spelare som får minst 80 000 svenska kronor var och har chans på det riktigt stora förstapriset i Köpenhamn: 7,8 miljoner svenska kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM