Tomas Brolin TACKAR NEJ till finnkamp

SPORTBLADET

Före detta fotbollsspelaren Tomas Brolin tackar nej till landskamp i poker. I helgen skulle han spela Pokerfinnkampen i Tallinn.

– Men tyvärr har han precis ringt och lämnat återbud, säger Kenneth Engström, marknadschef hos Brolins sponsor Nordicbet.

Sportbladet har tidigare berättat om att Tomas Brolin är aktuell för landskampen Nations Cup i oktober. Det är fortfarande oklart hur det blir med Brolins medverkan.

– Brolin har inte kunnat lämna besked än men ska göra det i morgon (onsdag, reds anm), säger Engström.

Spelar i Estland

Och Tomas Brolin ska alltså spela landskamp redan nu till helgen, i Estland. Att man inte spelar i Sverige eller Finland beror på lagmässiga skäl – i Estland arrangeras regelbundet dylika pokerturneringar. Det är dock en annorlunda landskamp där man inte blir uttagen utan köper in sig. I fall som Brolin, som är sponsrad, är det sponsorn som går in och finansierar – de gånger han tackar ja.

– Det var klart att Tomas skulle spela enligt ett pokerforum. Men nu har han tyvärr sagt att han inte kommer att spela Pokerfinnkampen.

Engström fortsätter:

– Tyvärr var det fel information om att han skulle spela. Det var en glad nyhet som inte stämde, säger Engström.

FAKTA

Pokerfinnkampen

En turnering där svenskar och finnar möts för att försvara sitt lands färger men även satsa på individuell vinst.

Till denna turnering tillkommer Nordic Bet som sponsor och de tar med sig flera av sina proffs. Tomas Brolin, Peter "Nalle" Hedlund är registrerade och dessutom kommer Ola Brandborn gästspela i Nordic Bets tröja.

Inköpet till turneringen är 500 euro och det beräknas komma 100 deltagare till start – med andra ord, det handlar inte om uttagning till landskampen. Vem som helst kan köpa in sig och representera sitt land.