Världsmästaren på plats i Barcelona

”Har redan vunnit allt annat”

Foto: Jim Baas
Till vänster: Scotty Nguyen i Barcelonanatten. Till höger: kasinot, dagtid. Där spelas EPT-turneringen, som startar på fredagen.
SPORTBLADET

BARCELONA. Scotty Nguyen, 47, är i Europa med två mål för ögonen.

– Jag vill vinna en EPT och jag vill vinna VM-tävlingen i London, säger pokervärldsmästaren från 1998.

Han blev världsmästare 1998.

Och har fem så kallade ”bracelets”, det vill säga armband som bevisar att han även har vunnit mindre VM-tävlingar än huvudtävlingen Main Event.

Har visat klass

Scotty Nguyen har egentligen ingenting kvar att bevisa för någon. Men har fortfarande en låga som brinner för poker.

– Jag älskar att spela poker. Om du inte gör det, kan du inte få lika bra resultat, säger han.

Laddar

Sportbladet träffar honom i hans svit på Arts Hotel i Barcelona, där han har milsvid utsikt över Medelhavet. Här laddar han inför European Poker Tours deltävling i den katalanska kuststaden genom att koppla av och njuta av tillvaron tillsammans med sin fru Julie.

Men på fredag börjar turneringen och då är det fullt fokus på spelet som gäller. Scotty Nguyen säger att han har två mål för ögonen.

Har vunnit det mesta

– Jag sätter alltid upp mål för mig själv. Jag vill vinna en EPT och jag vill vinna VM-tävlingen i London (WSOPe; World Series Of Poker Europe – Europas enda WSOP-tävling, reds anm). Det är därför jag är här i Europa. För att vinna, säger den Vietnamfödde Las Vegas-bon, som kom till USA som 15-åring.

Han fortsätter:

– Jag har vunnit alla stora turneringar i världen utom de här. Det är bara de sakerna jag har kvar att vinna.

Att han inte vunnit en EPT-tävling än hänger ihop med det logiska faktumet att det inte blivit så mycket spel på Europatouren för hans del tidigare.

– Förra året spelade jag just de här två turneringarna. Och då nådde jag pengarna i London men nu vill jag nå hela vägen.