10 svenskar bland 207 startande första dagen

Lina Olofsson rapporterar från EPT i Barcelona

SPORTBLADET

BARCELONA. Pokerbloggaren Lina Olofsson är på plats och följer PokerStars EPT Barcelona. Här berättar hon lite om första speldagen, fredag som var dag 1 A i turneringen.

”Endast 207 spelare kom till start här i EPT Barcelona dag 1a. Av dessa var det tio svenskar och 31 från Norden totalt. I dag har man spelat nio nivåer vilket är en nivå längre än vad vi brukar vilket också gjort de flesta spelare mycket, mycket trötta. När dagen var över var det svenska Elefetrios Simeonidis som gjorde det bäst.

Han avslutar dagen med cirka 70k framför sig. Han började dagen med att slå ut sin motståndare (även den första spelaren ut) med KK mot AA. Elefetrios spelar sin första stora liveturnering här i Barcelona. Hans plan var egentligen att åka hem idag men lyckades kvala sig till en plats här på kasinot igår i supersatelliten som hölls då. Elefetrios har suttit bredvid Johnny Lodden hela dagen.

Johnny har haft en riktig berg- och dalbanefärd. Han har som mest varit uppe på 90 000 och som minst på 7,5k. Han avslutar dagen med bara 10k i stacken efter att ha tappat hälften av sina marker precis innan nivå nio var över.

117 spelare återstår vilket innebär att nästan halva fältet åkt ut idag. Lördag klockan 12:30 är det dags för dag 1b då man hoppas att det blir fullt.

Det kommer hur som helst att vara fler spelare än på fredagen.

Daniel Negreanu, William Thorson, Scotty Nguyen, Peter Eastgate, Boris Becker, Carlos Mortensen, ElkY är några av de som kommer att spela då.”

FAKTA

Svenskarna dag 1 A

De spelade på fredagen:

Ronnie Gustafsson

Kristofer Svanström

Martin Jacobsson

Adrian Bussman

Erik Friberg

Magnus Gustafsson

Vlad Vasilescu

Viktor Blom

Elefetrios Simeonidis

Metin Antar

[extern länk] kan du hitta listor på vilka som är vidare, vilka som är vidare etc.