Frågor och svar med William Thorson

Om EPT och WCOOP

SPORTBLADET

Sportbladet har pratat med pokerproffset William Thorson inför hans start i PokerStars EPT Barcelona. Det blev ett snack om både EPT och WCOOP; världsmästerskapet på nätet.

Foto: Lina Olofsson
William Thorson.

Många svenskar gillar att åka till Barcelona och spela. Vad är de stora fördelarna med EPT i Barcelona, enligt dig?

– Vet inte om det finns några direkta fördelar, men att så många åker till just Barcelona är nog mycket att det är en så sjukt trevlig stad. allt runt omkring, och så vidare. Ett av de bästa stoppen på touren helt klart. Men jag tror inte att det turneringsmässigt är någon större fördel.

Du missar dock Svenskt travderby på Jägersro på söndag. Största travfesten på året där. Surt...?

– Ja, mycket tråkigt. Det är en av de största travfesterna i Sverige, Elitloppet är ju det största men nu på sensommaren, början på hösten, så är det störst. Och speciellt i år med det bästa startfältet på kanske över 20 år. Så det är mycket tråkigt att missa det, men samtidigt så finns det inte att missa EPT Barcelona heller. Tråkigt att man inte kunde göra bägge, men så är det ibland, och de viktiga pokerturneringarna går före.

Om du skulle råka åka ut dag 1, sätter du dig på ett plan till Sverige och Malmö för att uppleva travfesten?

– Det gör jag inte. Åker jag ut dag 1 så blir det lite trevliga kvällar och annat vid sidan om, kommer stanna i Barca en vecka vad som än händer.

Tillbaka till pokerfrågorna... du har laddat genom att vila från poker inför EPT-säsongen. Känner du dig redo nu?

– Svårt att säga, redo är jag nog. Men samtidigt så betyder det inte att man går långt. Man kan spela 100-procentigt men ändå åka ut tidigt, förra året i barca åkte jag på ett sätt som inte går att slippa undan. Jag höjde med AQ och fick syn floppen kom Q Q 4 jag betar och får syn turn kommer A, jag betar och får syn river kommer 2. Jag går all in. Han har AA. Hej då! Får man sådana händer så är det svårt.

– Men redo är jag nog, känner mig i alla fall mkt spelsugen. Hoppas att det ska gå bra. Om inte annat får man väl göra något annat trevligt.

Just vila nämns ofta. Vilka andra sätt att ladda finns det för en erfaren spelare som dig?

– Alla har nog sina egna ritualer. Att träna är nog inte dumt, ska själv försöka börja mer med det. Får se om jag klarar att hålla det. Men som sagt det är nog väldigt individuellt. Jag tycker det är skönt med pauser då och då från pokern, särskilt om man varit kall ett tag, eller haft en riktigt kall resa.

Om du rankar dina favorit-EPT-orter, topp tre eller fem, hur ser en sådan lista ut?

– De bästa är Bahamas, San Remo, Barcelona, Monte Carlo. Helt klart. Det är väldigt jämnt så behöver inte vara någon ranking utan man kan säga att dessa stoppen är ungefär lika bra. Alla är kanon! Svårt att ta ut och ranka dem inbördes.

Tre tips – förutom att se Zlatan spela – till svenskar som tar sig till Barcelona.

– Tyvärr så va det ingen Zlatan match under denna perioden. Barcelona har en massa saker att göra och se, det beror på hur intresserad man är av kultur och så vidare. Jag är inte så intresserad personligen. Men det finns bra mat, fina uteserveringar med mera. Bra uteliv, helt enkelt. Hoppas att vädret fortfarande ska vara bra där med, då kan man bada i havet som ligger mitt i stan.

WCOOP står för dörren, precis börjat. Vad ser du mest fram emot där?

– He he, WCOOP har extremt många fina turneringar. Jag älskar sådana events för då kan man spela stora turneringar varje dag, vilket itne år så vanligt på nätet, Finalen med 5000 $i inköp och 10 miljoner dollar garanterade, är ju den man ser fram emot mest.

– Men även många fina andra turrar så som PLO som jag gillar och en hel del annat. Kommer ju att missa ett gäng under Barca resan dock då det krockar, men ska nog hinna med att spela en hel del ändå, om inte annat så blir det väl full grind när man är hemma igen. Och svenskar brukar ju göra det bra i sådana här turrar så...