Svensk vann 4,2 miljoner i VM-turnering på nätet

SPORTBLADET

Poker-VM på nätet är i full gång – och Sverige skördar framgångar.

En svensk, som spelar under namnet ”Sumpas”, vann 4,2 miljoner kronor på måndagen.

WCOOP, ett inofficiellt världsmästerskap i poker på nätet, startade i förra veckan och pågår till den 20 september i PokerStars pokerrum på nätet.

299 startade

Turneringen som ”Sumpas” vann hade 299 startande spelare. Tillsammans bidrog de till en total prispool på 2 990 000 dollar – nästan 20,5 miljoner kronor. Spelformen var No Limit Holdém, ett så kallat high roller-event med högt inköp och stor pott som automatisk följd.

Svensken säkrade segern genom att, heads up (bara två personer kvar i turneringen), besegra onlineproffset ”Sowerss” från USA.

Maratonspel

Det tog 16 timmar och fem minuter att spela klart turneringen. Svenske ”Sumpas” hann under den tiden spela 1 043 händer.

– Och det är inte de enda händer han har spelat i WCOOP. Detta är andra gången som han vinner pengar i årets upplaga av tävlingen, säger Andrew West hos arrangören PokerStars.

Vinst i svenska kronor

Fast senast handlade det om betydligt mindre pengar.

– ”Sumpas” vann 306,65 dollar i Pot Limit Omaha.

Det är strax under 2 100 svenska kronor räknat på dagskursen 6,84.

Denna gång rörde det sig om 611 455 dollar, motsvarande 4 183 697 svenska kronor.

Storspelare

”Sumpas” spelar alltså på höga nivåer mot andra storspelare – och gör det bra. Det är bland annat känt att han inkasserat vinster även i förra årets upplaga av WCOOP.