Kristiina vann 80 000 kronor

”Kommer väl till pass”

SPORTBLADET

Det blev Paf Poker Teams Kristiina Myllyoja som plockade hem den andra delsegern i Pokerfinnkampen i Tallinn. Tvåbarnsmamman och studenten från Kempele utanför Uleåborg i Finland spelade felfri poker i slutskedet och tog hem cirka 80 000 kronor.

– Jag har lite svårt att förstå att jag vunnit! Det har varit en lång dag och nu känns det skönt att det är över och att jag vann, säger en lycklig Kristiina Myllyoja.

Kvalade in

Kristiina Myllyoja kvalade in till Pokerfinnkampen via en två dollars satellitturnering för på Pafs hemsida.

45 spelare deltog i liveturneringen som ägde rum på Reval Park hotel & casino i Tallinn. Prispotten blev över 317 000 EEK (estniska kroon), strax över 197 000 svenska kronor. För segern fick Kristiina motsvarande närmare 80 000 svenska kronor.

Dubblade upp

Med bara fem betalda prisplatser behövde Kristiina bygga på med mera marker då hon låg rätt pyrt till.

Hon dubblade upp snabbt och spelade sedan mer eller mindre felfri poker fram tills hon satt heads up mot Jonas Frisk från Stockholm, Sverige. En avgörande hand var när hennes A,3 i hjärter med lite tur träffade färgen på River i en "all in" situation mot Jonas A,9 "off suit". Hon kopplade därmed ledningen i matchen och kunde snabbt avgöra för segern.

Hur känns det att vara den andra kvinnan som vunnit en deltävling i Pokerfinnkampen?

– Jättebra tack, det är lite svårt att förstå att jag vunnit! Det har varit en lång dag och nu känns det skönt att det är över och att jag vann!, säger Kristiina Myllyoja.

Spelar du mycket poker?

– Jag spelar en hel del, min man har haft ett eget pokerrum hemma där vi spelat mycket och sedan spelar jag såklart online på Paf.

Vad kommer du att göra med pengarna?

– Som tvåbarnsmamma och studerande kommer pengarna att gå till familjen! De kommer väl till pass lovar jag, säger Kristiina Myllyoja.