Finsk seger på nytt i Pokerfinnkampen

Kristiina Myllyoja bäst

SPORTBLADET

I helgen avgjordes det andra eventet av Pokerfinnkampen 2009 på Olympic Casino i Tallinn. Sedan tidigare har Finland en mördande statistik i denna pokerlandskamp, och när krutröken lagt sig runt borden denna gång visade det sig att helgens upplaga inte utgjorde något undantag.

Kristiina Myllyoja.

Många sponsrade spelare fanns i startfältet och bland de mest namnkunniga märktes två tidigare svenska mästare, Nordic Bets Ola Brandborn och Potraiser’s Christer Lagerström som dock bägge försvann på placeringar mitt i startfältet.

Favoriter som höll

När finalbordet skulle inledas var det svenskt i täten genom Betway-spelaren Jonas "Frisken" Frisk, som satt på närmare en tredjedel av alla marker i spel. Av de nio som spelade finalbord var dock fem finska spelare och Finland var knapp favorit att ta hem landskampsdelen av tävlingen.

”Frisken” kämpade

Jonas Frisk fortsatte sin kombination av bra kort och bra spel och slog ut ytterligare spelare på finalbordet, och när det återstod fyra spelare på finalbordet var landskampen en öppen fråga då två från vardera land fanns kvar.

Kort därefter försvann dock den nykorade segraren av Malmö Open, Potraiser-sponsrade Rafael Alkhouri, och Finland hade återigen övertaget.

Sverige–Finland heads up

Ismo Kero slogs ut på tredje plats och det var nu en direkt avgörande heads up, Sverige mot Finland och man emot kvinna, då Finlands kvarvarande hopp var Paf-sponsrade Kristiina Myllyoja.

”Frisken” hade Kristiina nere för räkning ett par gånger, men ett par något turliga riverkort räddade henne kvar i matchen, och i den avgörande handen raisade Kristina från knappen, Frisken ställer all in och markerna åker in i mitten med Kristiina hållandes K9 mot Friskens Q9.

Denna gång höll den bästa handen upp,

Kristina träffade en kung redan på floppen och därmed hade man en kvinnlig segrare av Pokerfinnkampens andra deltävling för året. Och med Finland som vinnare igen.