Scotty Nguyen vill ta snabb EPT-revansch

”Jag ska spela EPT i London”

SPORTBLADET

Utslagen första dagen i EPT Barcelona. Det fick Scotty Nguyen, 47, att bestämma sig.

– Jag ska spela EPT i London också, säger världsmästaren från 1998 till Sportbladet.

Foto: Jim Baas
Scotty Nguyen.

Scotty Nguyen var laddad inför Europatourtävlingen i Barcelona. Men det blev respass sent på lördagen, som var hans första speldag.

WSOPe och EPT

– Jag träffade inte på floppen. Och när jag hade något, då hade inte de andra det. Därför vann jag inte stora potter men så kan det vara, säger Scotty Nguyen.

Nu vill han ta revansch.

– Ja, jag har bestämt mig för att spela EPT i London också (2 till 7 oktober, reds anm). Den ligger i anslutning till WSOPe som jag ska spela i London, säger han.

WSOPe är Europas enda tävling som ingår i poker-VM. WSOPe och EPT är de två stora mål Scotty Nguyen har kvar efter att tidigare ha vunnit det stora som går att vinna.

– Jag kommer även att spela EPT-turneringen i Warzsawa senare i höst, säger Scotty Nguyen.

När det gäller livepoker gäller det att ha tålamod. En motgång kan inte repareras genom att genast spela en till turnering, som i nätpoker.

Spelar nätpoker

Apropå nätpoker – det är något som Scotty Nguyen ska ägna sig åt i kväll. Han är Expekts stora affischnamn sedan några månader tillbaka och kommer att spela en del på nätet i PR-syfte, bland annat i kväll tisdag från klockan 20.

– Han spelar pa olika turneringar så att de som är inne och spelar plötsligt kan sitta vid samma bord som Scotty, berättar Dan Vikman, informationschef på spelbolaget.

Men om Scotty tvingas välja så spelar han helst livepoker före nätpoker. På nätet har motståndarna bättre chans mot honom.

– När du spelar live kan du se motståndarnas ögon, händer... som gör att jag kan läsa spelaren, säger Scotty.