Barcelona är mångas favoritstopp på touren

Det lär bli ett tufft startfält.

1 av 2
SPORTBLADET

I dag reser jag ner till Barcelona och säsongens första EPT-turnering för min del. Jag kommer att landa i Barcelona runt klockan fem på eftermiddagen, så jag har två timmar på mig att checka in och installera mig innan det är dags för turneringens välkomstfest på nattklubben Shoko.

Det ser ut som att jag kommer att inleda turneringen dag 1b, det vill säga på lördagen, vilket är skönt då man slipper inleda dagen efter välkomstfesten.

Det är inte bara jag, utan flera av världens bästa spelare som har Barcelona som ett av favoritstoppen på touren.

Barcelona brukar alltid bjuda på många kända namn i startlistan, och jag förväntar mig att det kommer att bli ett riktigt tufft startfält i år också.

Jag har ett riktigt fullspäckat pokerschema nu. I kväll inleds PokerStars WCOOP – nätpoker-VM – och jag kommer att försöka kombinera spelet framför datorn med spelet i Barcelona så gott jag kan. Jag vill också passa på att tipsa er läsare om att ni kan följa hela VM-serien på nätet på www.wcoop.com. Där kommer det att finnas intervjuer, livebevakning och höjdpunkter från alla turneringarna. Nu i veckan ska jag också försöka hålla bloggen ordentligt uppdaterad så att ni som vill få uppdateringar från EPT kan få det via min blogg på Aftonbladet.se.

Det finns ett par saker vid sidan av pokern som måste uppmärksammas.

Zlatan! Mål direkt i ligapremiären.

Numera missar man inte en match med Barcelona och jag tror att Zlatan kommer tillföra otroligt mycket för laget i år. När den här säsongen är slut tror jag att han har gjort supersuccé och ligger bra till för utmärkelsen som världens bästa fotbollsspelare. Nu återstår det bara att se om jag har rätt eller ej.

Det är också en stor travhelg att se fram mot.

Nu på söndag går ett av årets travlopp med finalen i Svenskt travderby. Det får man inte missa och det är också jackpott i V75.

Till sist hoppas jag på ett riktigt bra resultat i Barcelona som jag kan rapportera om i nästa veckas krönika.

William Thorson