Kvar i Barcelona – men senare blir det London

SPORTBLADET

I skrivande stund närmar sig upplösningen i EPT Barcelona och det är strax dags för finalbordet (när ni läser detta är det avgjort, läs mer om det på ).

Tyvärr blev det inte någon framskjuten placering för egen del i Barcelona. Jag hade problem att bygga en ordentlig stack under spelet och pendlade mellan 10 000 och 40 000. Jag åkte ut när det endast var 30 minuter kvar av dagen men då hade jag en rätt liten stack och ville hellre spela upp mig inför dag 2 än att börja dagen med en liten stack.

Jag fick följa resten av turneringen från sidan och det såg länge ut som att Bertrand ”ElkY” Grospellier skulle ta sig hela vägen till finalbordet. Min kollega i Team PokerStars Pro, som har ett fantastiskt track record på EPT-touren, spelade riktigt bra men gick inte riktigt hela vägen. ”ElkY” placerade sig till slut på 19:e plats i turneringen.

Jag är fortfarande kvar i Barcelona och spenderar nu dagarna med att följa turneringen samt att spela WCOOP (World Championship Of Online Poker, ett inofficiellt VM på nätet) och på travet från datorn.

Det är lite svajigt Internet på rummet så man får spela nere i lobbyn. Så här långt har drygt 10 av totalt 45 event i WCOOP-serien avverkats och i event 10, som var ett high roller event kom den första stora svenska framgången.

En svensk spelare med alias

och närmare 4,5 miljoner kronor.

”Sumpas” toppar nu series leaderboard och det är verkligen kul. Stort grattis! För er som är intresserade att se finalbordet i repris finns det på www.wcoop.com. Där hittar ni också ett turneringsschema för kommande turneringar och information om kvalturneringar som går på PokerStars.

Under den närmaste tiden kommer jag att fokusera på WCOOP och jag kommer att stanna ett par dagar till i Barcelona innan det bär av hem till Sverige igen.

Nästa stopp på Europatouren blir London för EPT och WSOP Europe (poker-VM:s enda tävling som arrangeras i Europa).

William Thorson

ARTIKELN HANDLAR OM