Storstjärnan togs av polisen misstänkt för knarklangning

Hans pengar beslagtogs

Bertrand ”ElkY” Grospellier.
SPORTBLADET

Pokerstjärnan Bertrand ”ElkY” Grospellier stoppades i tullen. Och hans pengar beslagtogs. Orsak: polisen trodde att han var knarklangare.

Fransmannen Bertrand ”ElkY” Grospellier är den mest framgångsrike pokerspelaren någonsin på Europatouren (EPT). När han flög från Barcelona nyligen, där han spelat EPT-turnering, blev han stoppad i tullen – och det var tydligen inte första gången.

”Löjlig frisyr”

”Stackars ElkY. Nog för att han har en frisyr som är löjligt uppseendeväckande just nu men det var tydligen inte första gången som tullen stoppade honom”, skriver Lina Olofsson i sin pokerblogg på Aftonbladet.se.

Som mest har ”ElkY” vunnit motsvarande två miljoner dollar (!) bara i en enda turnering; på Bahamas i januari 2008. Totalt har han vunnit mer än 5,8 miljoner dollar i karriären. Att han bär med sig stora mängder kontanter är med andra ord inte så anmärkningsvärt. Speciellt med tanke på att inköpsnivåerna är höga. Enligt uppgift till Sportbladet hade ElkY klart mer än 10 000 euro på sig när han reste därifrån.

Massor av euro

”Som den pokerspelare han är hade han en himlans massa euro på fickan. Inga konstigheter. Jag vet faktiskt inte många pokerspelare som reser in och ut ur olika länder utan att ha över de 10 000 (euro eller dollar) som man får ha på sig”, skriver Lina Olofsson.

Problemet var att tullpolisen inte trodde på ”ElkY” när han sa sig vara pokerproffs.

”De trodde han smugglade knark. När de hittade alla pengar trodde de i stället att han var knarklangare”.

Grospellier visade tullpolisen en massa länkar till pokerartiklar, och bilder på honom som pokerspelare, men det hjälpte inte. ”Pengarna skickades iväg till Madrid och han måste kunna bevisa att han vunnit på kasino för att få dem tillbaka”.

ARTIKELN HANDLAR OM