Fullt upp med WCOOP – poker-VM på nätet

Sedan väntar TV-poker, WSOPe och EPT London

SPORTBLADET

Det har varit fullt upp den senaste tiden. Nu är det VM (inoffiellt VM, reds anm) i nätpoker (WCOOP) på PokerStars med Main Event på söndag.

Själv har jag gått riktigt långt i flera event men tyvärr ramlat lite på mållinjen. Jag kom på femteplats event 24 som var ett 530 dollar No Limit Heads Up, men missade precis topp fyra och spel om en finalbiljett. Det har varit riktigt fina priser i årets WCOOP och en topplacering vore riktigt fint, men när man spelar ett bord från toppen så är konkurrensen stenhård.

Under WCOOP känner man tydligt att turneringspoker är både det roligaste och jobbigaste som finns.

Det är en riktigt skön känsla när man har ett bra spel under en stor turnering, och samtidigt otroligt tungt när man har spelat i 16 timmar och precis missar finalbordet när det är ett par spelare kvar av 4 000 startande.

Det har inte blivit många timmars sömn den här veckan, och det ser ut som att det kommer att bli riktigt hektiskt de närmaste veckorna.

Jag ska spela många turneringar och givetvis söndagens Main Event i WCOOP som har en garanterad prispott på runt 70 miljoner kronor. Det är en av årets höjdpunkter som förväntas samla ett par tusen spelare. Det finns fortfarande möjlighet att kvala in.

Min förhoppning är så klart att vara kvar i turneringen till första avbrottet på måndag eftermiddag. Då hinner jag få ett par timmars sömn innan det bär av till Paris där jag får spela klart finalen.

Jag åker till Paris för att spela en TV-turnering på tisdag. Den kommer att visas senare under året.

Turneringen kommer att spelas på tre bord, ett med proffs, ett med amatörer och ett med kändisar. Från Team PokerStars Pro kommer det bland annat vara jag, Johnny Lodden, Noah Boeken, och Betrand ”ElkY” Grospellier. Vinnaren i turneringen kommer att få ett stort pris och jag tror att formatet kommer fungera riktigt bra.

Efter Paris bär det direkt av till London där jag kommer att gå rakt in i en ny turnering som är ett sido-event i WSOP Europa.

Jag kommer att bli kvar i London i två veckor för att spela WSOP Europa och EPT London.

Det är ett tufft schema de kommande veckorna, och kanske lyckas man klämma in ett par semesterdagar i oktober. Vi får se.

William Thorson