Svensken kan vinna 10 miljoner

Michael Tureniec har precis vunnit 1,5 miljoner kronor

SPORTBLADET

Livet leker för svenska pokerproffset Michael Tureniec från Stockholm. På två veckor har han nått lika många finalbord. I ena turneringen vann han 1,5 miljoner kronor – och i den andra kan han vinna en miljon euro.

Michael Tureniec.

Michael Tureniec tilldelades pris för både bäste nykomling och bäste spelare under 2008 på Pokerakademien, som arrangerades av Svenska Spel i våras.

Finalbord

För en dryg vecka sedan blev han klar för finalbordet i den franska turneringen Partouche Poker Tour. Han är där chipleader inför finalbordet – och därmed favorit att ta hem förstapriset på en miljon euro; cirka tio miljoner kronor.

2009 har även det varit ett framgångsrikt år för det svenska Full Tilt-proffset, och denna månad är sannerligen inget undantag.

Vann 1,5 miljoner kronor

Finalbordet spelas dock inte förrän den 21 november, och det gav Tureniec chansen att i stället styra kosan mot Nottingham för att delta i English Poker Open. Den turneringen inleddes i tisdags. Och när det drygt 200 man starka startfältet, innehållandes bland annat Phil Hellmuth och Doyle Brunson, i dag var man framme vid finalbordet fanns Michael med även där. Det slutade med en andraplats för ”Micke”, som därmed blev närmare 1,5 miljoner kronor rikare.

”Självklart nöjd”

– Jag är självklart nöjd men som alltid när man väl hamnar heads up (två spelare kvar, reds anm) vill man vinna, en trött men glad Michael Tureniec direkt efter avslutat spel i Nottingham.

– Jag får ta revansch på finalbordet i Cannes i november eller vinna WSOPe helt enkelt.