”Man blir konstig och tom i huvudet”

Fuat om att vinna 1,7 milj

SPORTBLADET

Han var tveksam till att ens åka till Prag. Men Fuat Can kom på andra tankar, reste till Unibet Open – och vann 1,7 miljoner kronor.

– Man blir konstig och tom i huvudet, säger han om känslan att ha vunnit så stort.

”Blir konstig”  Fuat Can berättar om känslan att vinna stort.

När Sportbladet når Fuat Can nere i Prag har han haft halva måndagen på sig att smälta vad han lyckats med – att vinna en Unibet Open-turnering i konkurrens med 450 andra spelare, som alla bidrog med 1 500 euro var till den totala potten.

”Kopplar inte riktigt”

Känslan efteråt beskriver han som – märklig.

– Man blir konstig, tom i huvudet och kopplar inte riktigt, säger Fuat Can, som bor i Göteborg dit han sökte sig för några år sedan, mycket för de bättre möjligheterna att spela poker.

Fuat Can är professionell pokerspelare sedan flera år tillbaka och lever på spelet. De mesta vinsterna har kommit på nätpoker. Det var mer eller mindre en slump, som gjorde att han åkte till liveturneringen i Prag. Framför allt krävdes en del övertalning från en kompis.

– Min kompis Elvis Tobuz övertalade mig att åka.

Helkväll med vännerna

Efter att segern var ett faktum firade han med kompisarna på en helkväll på Hilton, hotellet där turneringen spelades och där de har bott under turneringen som startade i torsdags förra veckan.

– Mina närmaste kompisar som varit med på resan är Erik Sagström, Konstantin Can, Elvis Tobuz och Besa Hani. Vi var tio, femton personer som åt och drack.

Och du tog notan...?

– Ja.