Svensk seger i Prag

Fuat Can fick ta emot en prischeck på 167 500 euro

1 av 2
Pocketnior Bärgade hem segern åt Fuat Can.
SPORTBLADET

Det blev det rutinerade pokerproffset Fuat Can från Sverige som vann Unibet Open och lämnar Prag med närmare 1,7 miljoner kronor på fickan efter att ha slagit Holländaren Marco Adams i en rafflande heads-up.

– Men först ska jag festa med alla mina vänner som också är här i Prag, sa Fuan Can med ett stort leende direkt efter storvinsten.

451 spelare kom till Unibet Open i Prag och när det var dags för finalbord fanns två svenskar med – Andreas Andersson och Fuat Can. Andreas spelade bra, men saknade flyt och åkte ut på sjätte plats. Men Andreas gick inte lottlös. Han kunde kvittera ut nästan 300 000 kronor som plåster på såren.

Satte press

Fuat Can, en av Sveriges mest rutinerade livepokerspelare, tog det ganska lugnt fram tills det var tre spelare kvar. Då började han sätta press på sina motståndare. Men när Fuat Can och hans motspelare Marco Adams från Holland satte sig för att spela heads-up, hade Fuat bara cirka en tredjedel av Adams marker.

Tog kommandot

Efter någon timmes spel såg det ännu värre ut för den svenska pokerräven. Men efter ett tag tog Fuat kommandot i duellen och gick sakta men säkert upp i ledningen.

– Holländaren spelade för passivt och jag var aldrig orolig. Jag tror att min erfarenhet gjorde att jag hade ett övertag. Dessutom fick jag bra kort, sa Fuat Can när han ombads att analysera spelet.

Pocketnior

I den avgörande potten plockade Fuat upp par i nior, medan Marco Adams satt på ess-kung off suit. Fuat höjde upp potten före floppen. Marco Adams svarade med en kontrahöjning. Då ställde Fuat in keramiken. Holländaren blixtsynade och båda spelarna fick visa upp sina kort. Fuats par stod sig hela vägen och han hyllades med jubel och applåder.

Spel och fotboll...

På frågan vad han ska göra med vinsten, svarar Fuat skrattande:

– Pengarna kommer att gå till gambling och fotboll. Nej, allvarligt talat så vet jag inte riktigt. Jag är en stor fotbollsfan och Unibet har lovat att jag ska få åka ner till Valencia för att se Valencia-Barcelona. Jag älskar fotboll och det ser jag verkligen fram emot.

Rutinerad

Fuat Can är verkligen inget blåbär i pokersammanhang. Han har spelat mot de allra bästa i världen. Liksom flera andra duktiga svenska pokerspelare, har Fuat vuxit upp i Linköping, men bor sedan en tid tillbaka i Göteborg.

Vinstsumman 167 500 euro motsvarar 1 698 000 svenska kronor, räknat på måndagens dagskurs 10,14.

FAKTA

Det här är Fuat Can

Ålder: 31.

Bor: Göteborg.

Proffs: Sedan 2002.

Finaste vinsten: Unibet Open i Prag.

Favorithand: 9-9 (Fuats vinnarhand i Prag).

Cash eller turnering: Gillar båda med lite övervikt till turneringar.