Engelsk vinst i VM

J P Kelly första engelsman att vinna i WSOP Europa

SPORTBLADET

John Paul Kelly vann Event 1, £1 000 Pot-Limit Holdem i WSOP Europa – och blev historisk på kuppen. Han är förste engelsman att ha vunnit en WSOPe-tävling.

– Det känns häftigt, säger Kelly.

J.P. Kelly vann Event 1, £1 000 Pot-Limit Holdem i WSOP Europa i London och tog hem £136 803. Det motsvarar 1 384 446 svenska kronor.

Kelly blev därmed den förste engelsmannen att vinna en WSOPE-titel och den andra spelaren någonsin att vinna WSOP-turneringar på båda sidor av Atlanten samma år, skriver Pokerlistings.se.

Men J P Kelly fick kämpa hårt för segern på Casino at the Empire vid Leicester Square i centrala London.

Heads up med fransman

Han ledde efter första dagen, men hade halkat ner i fältet inför finalbordet.

I stället hade fransmannen Fabien Dunlop greppet om turneringen. Till slut satt Dunlop och Kelly som gjorde om upp om den prestigefyllda titeln headsup.

– Jag var tvungen att spela tight i början på grund av Fabiens stora ledning, men jag visste att om jag skulle hamna headsup mot honom så är jag den bättre headsup-spelaren, så jag räknade med att jag skulle ta honom där, säger Kelly till Pokerlistings.se.

Taktiken att vänta ut sina mer oerfarna motståndare fungerade utmärkt och Kelly kunde säkra sin andra WSOP-titel för året.

Vann även i Las Vegas

Den första knep han redan i somras i Las Vegas i ett $1 500 Pot-Limit Holdem-event. Han har alltså vunnit två WSOP-event i år, ett på amerikansk mark och ett på europeisk.

– Den första var lite skönare med tanke på prestationen. Nu ville jag bara bevisa att jag är tillräckligt bra för att vinna en av dessa tävlingar och jag hade tur nog att göra det.

Nästa turnering för J P Kelly är WSOP Europa Main Event, som spelas den 26 september till 1 oktober.

WSOPe, och fler septemberturneringar, läser du om

.

FAKTA

Det här är WSOP

WSOP står för World Serie Of Poker och brukar i Sverige allmänt kallas för poker-VM.

Turneringarna spelas i Las Vegas – med undantag för WSOPe (WSOP Europa) som är Europas enda VM-deltävling och spelas nu i London.