Vann 8,2 miljoner mitt under TV-programmet

Skön vinst för Dwan
– tung förlust för Ivey

1 av 2 | Foto: Fredrik Ivarsson/Poker.se
Tom ”durrrr” Dwan.
SPORTBLADET

Pokerstjärnan Tom ”durrrr” Dwan fortsätter att skapa rubriker. Nu har han vunnit den största TV-sända pokerpotten någonsin i TV. Förloraren – av 8,2 miljoner kronor (!) – var Phil Ivey.

”Den potten kommer att gå till historien för alltid”, skriver gambling911.com.

Det var under inspelningen av Full Tilt Poker TV-program ”Million dollar cash game”, som Tom Dwan – en av världens mest populära spelare tack vare sin orädda, aggressiva spelstil – vann stort. Med vid bordet satt bland annat storstjärnorna Phil Ivey, Mike Matusow och Patrik Antonius.

Galet stor pott

Och det var alltså ”durrrr” och Phil Ivey som hamnade i en galet stor pott. Dwan satsade 40 000 dollar när Q-3-5 låg på bordet och sedan 250 000 dollar när en fyra gjorde de tre andra korten sällskap.

Tvekade inte en sekund

Ivey gick all-in och Dwan tvekade inte en sekund att syna. Redan där fick Ivey kalla fötter.

Det visade sig att Ivey hade A-2 på handen och stege med hjälp av 3-4-5 på bordet. Men Dwan vann med högre stege; 3-4-5-6-7 då han hade 6-7 på hand.

1,2 miljoner dollar

Totalt landade potten på cirka 1,2 miljoner dollar. Det motsvarar 8 220 000 svenska kronor räknat på dagskursen 6,85 mot dollarn.

”Turnkortet (fyran) var både en mardröm för Phil Ivey och en dröm för Tom Dwan. Den potten kommer att gå till historien för alltid”, skriver gambling911.com.