Svenskarna fortfarande bland de bästa i poker

Stark insats i VM på nätet

SPORTBLADET

Jag är i skrivande stund på resande fot mellan Paris och London, och i dag så befinner jag mig i London för att ladda inför Main Event i WSOP Europa.

Jag är just nu mitt uppe i en intensiv pokerperiod, både live och på nätet. Under WCOOP (World Championship Of Online Poker – inofficiellt poker-VM på nätet, reds anm) har det givetvis blivit många turneringar. Det har jag varvat med EPT Barcelona och nu senast en resa ned till Paris.

Om jag ser till WCOOP som helhet är jag nöjd med min insats efter flera fina placeringar men jag hade stora förhoppningar inför Main Event där jag tyvärr föll på två kungar mot ess dam i ett tidigt skede.

Jag får i stället lyfta på hatten och gratulera Jovial Gent från USA som spelade hem förstapriset på 1,7 miljoner dollar.

Ur ett lokalt perspektiv är det extra kul att en norsk spelare placerade sig på tredjeplats i finalen. Sammantaget tycker jag att WCOOP har varit riktigt bra och det är kul att se att serien fortsätter växa för varje år och att svenska pokerspelare fortsatt hör till de bästa i världen. I år landade den totala prissumman på över 50 miljoner dollar och två armband gick i år till svenska spelare, vilket är riktigt starkt.

Efter en intensiv period med nätpoker kommer det bli större fokus på livepoker de närmaste veckorna. Jag spelade i tisdags en pokerturnering som arrangerades av PokerStars i Paris där ett antal proffs ur Team PokerStars Pro utmanade nybörjare och kändisar. Det var kul, och jag placerade mig till slut på tredjeplats efter att ha slagit ut min teamkollega Betrand ”ElkY” Grospellier i finalen. I går spelade jag en Omahaturnering i London och kommer nu att ladda upp inför Main Event i WSOP Europa.

Jag ska se till att få tid att kunna varva med lite nätpoker och ser fram mot en ny utmaning med er som läser krönikan och följer

här på Aftonbladet.

Jag har ett par idéer och återkommer snart med en ny turnering.

William Thorson